Jumbo Visma: Osmerica za Tour že skupaj

Jumbo Visma: Osmerica za Tour že skupaj
12.07.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Kolesarji moštva Jumbo Visma - v tej ekipi vozi tudi Primož Roglič - se pripravljajo na nadaljevanje sezone. Tokrat na različnih lokacijah. Roglič v Franciji.

Na uradni spletni strani moštva Jumbo Visma so sporočili, da se del ekipe pripravlja v Avstriji, tisti del ekipe, ki pa nas Slovence še posebej zanima je v Franciji. Seveda govorimo o osmerici kolesarjev, na katere računajo, da bodo v najboljši formi konec avgusta na dirki po Franciji.

Med to osmerico je tudi Primož Roglič, ki si bo na Touru vlogo kapetana razdelil s Stevenom Kruijswijkom in Tomom Dumoulinom. Poleg izpostavljene trojice so na pripravah še Wout van Aert, Sepp Kuss, George Bennett, Robert Gesink in Tony Martin. V podobni postavi naj bi kolesarji nastopili tudi na dveh krajših pripravljalnih dirkah, torej na dirki Tour de l’Ain in Criterium du Dauphine.

"Radi bi vzpostavili nekakšen balon, tako da bo ekipa za Tour večji del časa skupaj," je za uradno spletno stran moštva dejal Mathieu Heijboer. Kolesarji bodo z osebjem v Tignesu, ki leži na 2100 metrih nadmorske višine najprej tri tedne v juliju. Po omenjenih dirkah pa se bo ekipa vrnila v Tignes in opravila še zadnje priprave pred odhodom na start Toura v Nico. Tako bodo kolesarji kar tri mesece preživeli v Franciji.

"Pred lanskim Tourom smo bili prvič v Tignesu na pripravah. Všeč nam je bilo, tako da smo Tignes tudi letos izbrali za pripravo na Tour," je še dejal Heijboer. Obenem je očitno zadovoljen s pripravljenostjo glavnih adutov: "Vsi kolesarji so trenirali po navodilih trenerjev. Ostali so v formi, saj so pravi profesionalci. Vemo, da so vsi dobro pripravljeni. Na priprave se odpravljamo samozavestni, saj želimo v avgust vstopiti v najboljši možni formi."

Jumbo Visma za Tour de France:
Primož Roglič,
Tom Dumoulin,
Steven Kruijswijk,
Tony Martin,
Wout van Aert,
Robert Gesink,
George Bennett,
Sepp Kuss.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ