Junak dirke proti soncu

Junak dirke proti soncu
14.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Bora Hansgrohe/veloimages

Maximilian Schachmann. Na cilju zadnje etape dirke Pariz-Nica je obležal. Utrujen, a navdušen. Dobil je največjo dirko v svoji karieri.

V zadnjih treh kilometrih sem šel skozi pekel, a zdaj sem v nebesih. Bilo je zelo težko.
Maximilian SchachmannMaximilian Schachmann je eden izmed kolesarjev, ki so se v zadnjih letih nadvse uspešno razvijali v moštvu Bora Hansgrohe. On, Emanuel Buchmann, pa tudi Pascal Ackermann. Bili so v senci prvega zvezdnika Petra Sagana, zdaj pa stopajo v ospredje.
Buchmann kot mojster za zahtevne etapne preizkušnje, Ackermann kot sprinter in Schachmann, kot kolesar za zahtevne enodnevne dirke, pa tudi za krajše etapne preizkušnje, kar je dokazal na letošnji dirki Pariz-Nica.
"Ljudlje so vedno dvomili, da lahko kdaj postanem kolesar za etapne dirke, zdaj pa sem dobil eno izmed najprestižnejših enotedenskih dirk. Četrto leto vztrajam in to je največja zmaga v moji karieri, največji korak naprej," je dejal Schachmann. Vodil je od prve do zadnje etape na sicer zaradi koronavirusa osiromašeni dirki. Dirko pa je dobil zasluženo. V petek je slab kilometer pred ciljem padel, v soboto pa je na zadnjem 16 kilometrov dolgem vzponu vztrajal z najboljšimi.
Samo Nairo Quintana je bil razred zase. Ostali pa si pred Nemcem niso uspeli priboriti dovolj prednosti. "V zadnjih treh kilometrih sem šel skozi pekel, a zdaj sem v nebesih. Bilo je zelo težko." Sicer pa je Schachmann šele drugo leto v Bori Hansgrohe, predtem je dve leti kolesaril v belgijeksem Quick Stepu. Lani je blestel na dirki po Baskiji in dirki po Kataloniji. Bil je tretji na dirki Liege-Bastogne-Liege.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ