Junak etape do Metlike si želi na Tour

Junak etape do Metlike si želi na Tour
21.06.2012 AVTOR: D. Z.
Daryl Impey je tudi eden izmed junakov dirke po Sloveniji, saj je dobil drugo etapo od Kočevja do Metlike. Zdaj si želi na Tour de France.
Etapa s ciljem v Metliki se je končala v sprintu manjše skupine kolesarjev. Impey pomočnikov iz moštva Orica GreenEdge v samem zaključku ni imel več, vendar se je odlično znašel. Izkoristil je delo Liquigasa in Astane, v zahtevnem zaključku, ki je potekal v rahel vzpon pa je izpeljal popoln sprint.

Premagal je nosilca modre majice SImoneja Ponzija in branilca zmage Diega Ulissija. 27-letni kolesar pa se letos lahko pohvali tudi z etapno zmago pa precej bolj prestižni dirki po Basikiji. Obenem pa je bil tudi tretji v zaključnem kronometru v Ljubljani. Prav zato se upravičeno lahko nadeja nastopa na dirki po Franciji. Vendar tega še zdaj nima zagotovljenega.

"Upam, da bom izbran v ekipo za Tour de France, ki se začne naslednjo soboto. Vendar bo minilo kar precej časa, preden bo dokončna zasedba tudi znana," je dejal Impey, ki pa že ima pripravljen rezervni scenarij: "Če ne bom izbran v ekipo, potem bom nastopil na dirki po Poljski in se tako pripravil na olimpijske igre."

Impey je že na dirki po Sloveniji poudaril, da je za njim izjemen prvi del sezone, medtem ko je dirko po Italiji končal po 16 etapah. Formo je zato stopnjeval prav na dirki po Sloveniji. "To je bila moja prva dirka po Giru, tako da nisem mogel vedeti, kako se bom počutil," je dejal Impey in dodal:

"Prvi dan nisem imel ravno najboljših nog, drugi dan pa sem uspel preživeti selekcijo, priti v sprint s prvo skupino in dobiti etapo. Kar trdo sem moral garati za to, saj je bil v zaključnem krogu strm vzpon. Dobil sem sprint 40 kolesarjev. Bilo je lepo presenečenje in zares dober občutek, saj sem spet dobil sprint večje skupine kolesarjev."

Impey je leta 2009 na dirki po Turčiji doživel hudi nesrečo prav v zadnji etapi. Nosil je majico vodilnega, ko ga je tik pred sprintom na tla potegnil Theo Boss. Impey je takrat dirko zaradi pravila treh kilometrov dobil, vendar je tudi zaradi hudih poškodb obraza končal v bolnišnici in ni mogel priti na zaključno podelitev. Zdaj se očitno vrača med najboljše.

vir: velonation.com
Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ