Junak prvih "slovenskih" dni povit čaka na Tour

Junak prvih "slovenskih" dni povit čaka na Tour
03.07.2014 AVTOR: D. Z.
Michael Matthews si vsekakor ni želel takega začetka dirke po Franciji. Avstralec je na torkovem treningu grdo padel. Fotografija pove vse.

Michael Matthews je letos zablestel z etapno zmago in nošenjem rožnate majice na dirki po Italiji. Kasneje pa je svojo nadarjenosti pokazal tudi na 21. dirki po Sloveniji. Potem, ko je dobil kronometer in bil drugi v drugi etapi, je dva dni tudi nosil rumeno majico vodilnega. Zdaj pa je 23-letnik v boju s časom.

Dirka po Franciji se bo začela že v soboto. Pod vsemi obliži, ki jih lahko vidite na priloženi fotografiji – na twitterju jih je objavil Brian Nygaard, ki je pri Orici GreenEdgu odovoren za stike z javnostjo – se skrivajo kar številne odrgnine. Najresnejša naj bi bila ureznina na roki, ki so jo morali oskrbeti tudi s šivi.

Menedžer Matt White je poudaril, da Matthews nastopa prav zaradi poškodb še nima zagotovljenega. »Fizično je zares dobro pripravljen. V prvih etapah morda ne bo stoodstoten, a če bo lahko prestal to bolečino, potem bo vse v redu. « Dejal je še, da če bi se dirka začela danes, potem ga ne bi postavil na start, a v dveh dneh se še marsikaj očitno lahko spremeni.

»Trenutno je vsa v povojih, kot mumija. Danes bo trening opravil na trenažerju, jutri pa bo šel še na cesto, « je še dodal White. Če se Matthewsu ne bo izšlo, potem je na vpoklic že pripravljen Kanadčan Christian Meier, ki je za vsak primer že priletel iz Vancouvra. »Je povsem drugačen kolesar kot Michael, ki je pravi zmagovalec. Prav zato bi z izgubo Matthewsa veliko izgubili. Kar precej etap je takih, na katerih bi lahko bil dober, « je še priznal White.

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ