Junak Sanrema obiskal in obdaril mladinski pogon kranjskega kluba

Junak Sanrema obiskal in obdaril mladinski pogon kranjskega kluba
06.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Luka Vovk/KK Kranj

Matej Mohorič si je v kratkem premoru med dirkami vzel čas tudi za najmlajše kolesarje KK Kranj, kjer se je v mladinskih kategorijah kalil tudi sam. Na obisk pa ni prišel praznih rok, vsem je prinesel nov par šprintaric za novo sezono.

Vsekakor Matej Mohorič sodi med tiste, ki že sedaj veliko vračajo slovenskemu kolesarstvu, pa čeprav je šele na vrhuncu svoje kariere. S Fundacijo Mateja Mohoriča se je vključil v institucionalno podporo mladinski reprezentanci Slovenije, podpira jo tako finančno kot s svojimi izkušnjami in nenazadnje motivacijo, ki jo trening z zmagovalcem spomenika Milano – Sanremo, etap Toura, svetovnih prvenstev itd. nedvomno prinese.

Mohorič pa nikoli ne pozabi niti na domači klub, po dirki po Flandriji se je vrnil v domovino in obiskal je tudi člane KK Kranj, kjer je pozdravil dečke in mladince. Na obisku pa ni šlo le za deljenje izkušenj z državnim prvakom, vse člane kluba je obdaril tudi z novimi šprintericami Northwave, ki jih bodo lahko uporabljali v letošnji sezoni. Za mladince se je že začela, tudi dečki pa bodo ta konec tedna v pogonu v Italiji.

Tudi lokalno okolje pa vrača naklonjenost Mohoriču, tradicionalna dirka za dečke na Trsteniku se bo tako letos imenovala 1. Pokal Mateja Mohoriča. Na Gorenjskem se bodo tako njegovi nasledniki lahko potegovali tudi za njegov pokal in morda naredili prvi korak k temu, da v bivše »savske« prostore prinesejo še kakšno majico svetovnega prvaka, ki bi na steni delala družbo Matejevima.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ