Junak Slovenije: krvav, za 'rampo', a organizatorji so pokazali usmiljenje

Junak Slovenije: krvav, za 'rampo', a organizatorji so pokazali usmiljenje
15.07.2014 AVTOR: D. Z.
Tiago Machado, zmagovalec dirke po Sloveniji, je bil pred 10. etapo dirke po Franciji na tretjem mestu, a potem se je vse obrnilo na glavo.

Tiago Machado je odlično pripravljenost pred znamenitim Tour de Franceom potrdil z zmago na dirki po Sloveniji. In na Touru je vseskozi kolesaril izjemno, po uspešnem pobegu v deveti etapi, pa je deseto začel kot tretji v skupnem seštevku. A potem je doživel pravo kalvarijo. Na spusti z drugega kategoriziranega vzpona je padel.

Organizatorji so že sporočili, da je odstopil. A Portugalec je vztrajal. Sicer je utrpel ogromno odrgnin, kar precej je krvavel. Največ težav naj bi mu povzročala globoka rana na levi nogi. A ni popuščal. Ob sebi je imel pomočnika Schellingerja. Želel si je priti do cilja, saj se je zavedal, da bo imel zdaj vsaj en dan časa za počitek in oskrbo ran. Na cilj je prišel s 43 minutami zaostanka za Vincenzom Nibalijem.

Komisarji bi ga zato morali diskvalificirati, saj je zaostal več kot je bilo dovoljeno. Tako je že menil, da bo vse, kar mu bo ostalo bučen aplavz množice gledalcev, ko je prihajal proti cilju. A potem so komisarji vendarle pokazali usmiljenje. Machado, sicer član moštva NetApp Endura, bo z dirko – če mu tega ne bodo preprečile poškodbe – vendarle lahko nadaljeval.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ