Junaku Slovenije sreča obrnila hrbet

Junaku Slovenije sreča obrnila hrbet
22.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ni ga ustavil grd padec s Kolovrata na dirki po Sloveniji. Zato pa mu je nastop na državnem prvenstvu preprečil padec na treningu. Filippo Zana ne bo branil naslova prvaka.

To je teden državnih prvenstev v Evropi. Tudi pri nas, pa tudi v Italiji. In na cestno dirko so se mnogi Italijani pripravljali prav na dirki po Sloveniji, ki služi kot idealna priprava na take podvige. Tu je bil tudi Filippo Zana.

Po etapni zmagi na dirki po Italiji je blestel tudi v Sloveniji. Dirko je po hudem boju tudi dobil. V sobotni kraljevski etapi pa je poskrbel tudi za spektakularni padec, ko je ob drugem spuščanju s Kolovrata precenil desni ovinek. Krog prej je tam padel njegov klubski kolega Pena, potem pa je Zana pretiraval. Odneslo ga je s ceste in v prepad.

Naredil je salto čez balanco, a skorajda nepoškodovan - imel je zgolj nekaj odrgnin - je lahko šel po kolo in se vrnil na dirko. Če je do takrat bil v prepričljivem vodstvu, se je po takem padcu kljub vsemu lahko boril za drugo mesto v etapi. Prevzel pa je zeleno majico. Če je imel ob padcu tudi precej sreče, da jo je odnesel brez hudih poškodb, pa mu je sreča hrbet očitno obrnila v sklepnih pripravah na cestno državno prvenstvo.

Tam bi Zana branil lanski naslov prvaka. "V soboto bi se želel boriti za majico, ki sem jo nosil eno leto, saj vem, da je zelo pomembna. Žal pa sem zjutraj na treningu padel in si poškodoval desno ključnico," je sporočil Zana: "Vsem kolegom voščim vse najboljše, obenem pa se vsem zahvaljujem za podporo, ki sem je bil deležen v tem letu kot državni prvak."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ