Jungels za sanjski vikend moštva Deceuninck

Jungels za sanjski vikend moštva Deceuninck
03.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Lepšega uvoda v enodnevne klasike si Patrick Lefevre, ki vodi moštvo Deceuninck Quick Step ne bi mogel želeti. Dve zmagi na prvih dveh klasikah. Zdaj je zmagal Bob Jungels.

Dirka za sprinterje?
V soboto je zmago na dirki Omloop Het Nieuwsblad moštvu Deceuninck Quick Step priboril Zdenek Štybar. Že po tradiciji sobotni World Tour dirki sledi bolj sprinterska preizkušnja ekstra kategorije Kuurne – Bruselj – Kuurne. Ta je bila dolga 201 kilometer. Že na startu je pihal veter in kmalu je prišlo do pobega večje skupine, ki so jo sestavljali naslednji kolesarji:

Ubežniki s sedmimi minutami prednosti
Magnus Cort (Astana), Pim Ligthart (Direct Energie), Jimmy Turgis (Vital Concept-B&B Hotels), Lawrence Naesen (Lotto Soudal), Ludwig De Winter (Wanty-Groupe Gobert), Alex Kirsch (Trek-Segafredo) in Benoit Jarrier (Arkéa-Samsic). Po polovici dirke so si privozili dobrih sedem minut prednosti. Potem pa so na Oude Kwaremont pospešili kolesarji moštva Deceuninck Quick Step.

Peterica ubežnikov
Najbolj aktivna sta bila Štybar in Lampaert, pri selekciji jima je pomagal še Ian Stannard iz Skya. Sprinterji so ostali v ozadju. Sicer so kasneje uspeli ujeti večino izmed ubežnikov, a pet jih je 50 kilometrov pred ciljem še vztrajalo v ospredju. To so bili Magnus Cort, Ballerini, Naesen, Langeveld in Bob Jungels. Dodatno oviro je predstavljal nasprotni veter.

Jungels 16 km pred ciljem
30 kilometrov pred ciljem so imeli ubežniki še slabo minuto prednosti, a v glavnini so se v lov podali kolesarji moštev Bora Hansgrohe in Jumbo Visma. 16 kilometrov pred ciljem je napadel Jungels, ki je nadaljeval s samostojnim pobegom. Deset kilometrov pred ciljem je imel 34 sekund prednosti. Sledilo je napeto nadaljevanje, a Jungels je zdržal vse do cilja. Veselil se je prestižne zmage.

"Videl sem, da sem najmočnejši med ubežniki in sem napadel. 15 kilometrov vožnje na čas. To je nekaj, kar obvladam."
Bob Jungels



V zadnjem kilometru je glavnini pobegnil še Owain Doull. Sledili so mu Terpstra, Lampaert in Keukeleire. Doull je na koncu zasedel drugo mesto, tretji je bil Terpstra. Sprint za četrto mesto pa je dobil Dylan Groenewegen. Grega Bole, Luka Pibernik in Kristijan Koren so odstopili. "Videl sem, da sem najmočnejši med ubežniki in sem napadel. 15 kilometrov vožnje na čas. To je nekaj, kar obvladam. Že v drugem nastopu na kateri izmed tlakovanih klasik slaviti zmago je nekaj posebnega. Ta vikden smo dosegli dve zmagi. Šef bo zadovoljen," je dejal Jungels, ki je lani dobil klasiko Liege-Bastogne-Liege.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ