Junija znana usoda svetovnega prvenstva

Junija znana usoda svetovnega prvenstva
09.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Švica, natančneje Aigle-Martigny. To je lokacija letošnjega svetovnega prvenstva. Vseeno pa iščejo rezervni scenarij.

Letos načrtujejo svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu izpeljati v Švici, povsem v bližini sedeža Mednarodne kolesarske zveze. Prvenstvo bi moralo biti od 20. do 27. septembra. UCI je te datume tudi potrdila, a izvedba je odvisna tudi od švicarskih oblasti in odločitve, če bodo takrat v Švici množične prireditve že dovoljene. Odločitev naj bi padla junija.

UCI obenem išče tudi rezervni scenarij, saj si prvenstvo očitno želi na vsak način izpeljati - nenazadnje veliko zasluži že s kotizacijo, ki jo moral organizator plačati. Tako bi lahko prvenstvo prestavili na november. Možne lokacije pa Oman, Qatar, ZAE. Seveda bi tam bila prvenstva po vsej verjetnosti glede na traso povsem drugačna, saj se je v Švici obetalo izjemno zahtevno prvenstvo. O tem so se razpisali pri španskem časopisu Marca. In, kaj se lahko zgodi s Švicarji?

Prvenstvo bi po nekaterih informacijah lahko gostili šele leta 2026 ali 2027. "Kolesarski praznik da, a ne za vsako ceno. Moramo biti zelo pozorni na to, kakšno odločitev bomo sprejeli," je dejal eden izmed organizatorjev Gregory Devaud: "Trenutno gre za jesen ali pa nič. Po drugi strani pa bi lahko razmišljali o prestavitvi na leto 2026 ali 2027, vendar pa bi po vsej verjetnosti šlo za drugačno obliko vsega skupaj."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ