Jure Golčer in Gregor Gazvoda končala športni poti

Jure Golčer in Gregor Gazvoda končala športni poti
30.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Zdaj je tudi uradno. Jure Golčer in Gregor Gazvoda sta se odločila, da končata nadvse uspešni karieri. Letos sta bila člana Adrie Mobila.

Jure Golčer je med drugim dvakrat dobil dirko po Sloveniji, leta 2006 pa je postal tudi državni prvak. V uradni izjavi za javnost Adrie Mobila je 40-letni Golčer dejal: "Kolesarstvo je (bilo) ogromen del mojega življenja od 14. leta naprej. V tem času sem videl velik del sveta in spoznal veliko ljudi, tudi prijateljev za življenje. Ker je kolesarstvo šport, ki zahteva celotnega človeka, 100 % predanega in velikokrat sebičnega, kar je pri mojih letih vedno težje, sem se že par let boril z odločitvijo o koncu kariere. In letos je prišel ta trenutek."

Golčer je v preteklosti blestel tudi v tujini: "Ko se ozrem nazaj, nisem bil vesel samo svojih zmag in uspehov, ampak tudi dosežkov svojih kolegov, ki sem jim vedno pomagal po najboljših močeh. Rad bi se zahvalil vsem ljudem in ekipam, za katere sem tekmoval, vse od mojih začetkov v gorskem kolesarstvu do Adrie Mobila, kjer so mi omogočili, da končam kariero na način in ob času, ko si sam želim. Ne bom se pa še upokojil, ampak bom začel delati v zobozdravstveni ordinaciji. Ob tem bom vedno našel čas za kolo in bom še naprej navijal za kolesarstvo.” Gazvoda že nekaj časa že vodi svoj posel. Govorimo o pražarni kave. Njegove izdelke najdete pod imenom Iconic Specialty Coffee. Pohvali se lahko z zmago na etapni dirki Tour of Qinghai Lake. Vozil je tudi v World Touru, kot član moštva AG2R La Mondiale.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ