Jure Golčer osmi na Poljskem

Jure Golčer osmi na Poljskem
03.06.2018 AVTOR: DZ

Adria Mobil je nastopala na dirki prve kategorije na Poljskem. Najboljši v skupnem seštevku je bil Jure Golčer. Dirko je končal na osmem mestu.

Kolesarji Adrie Mobila, pa tudi moštvo My Bike Stevens, za katero sta vozila Andi Bajc in Rok Korošec so nastopili na etapni dirki Szlakiem Walk Majora Hubala na Poljskem. Govorimo o dirki prve kategorije. Prvo etapo je dobil Kamil Zielinski, najboljši član Adrie Mobila pa je bil Dušan Rajović na šestem mestu. Najboljši Slovenec pa tik za njim na sedmem mestu tudi njegov klubski kolega Gorazd Per.

Sledil je naporen drugi dan dirkanja, ko so imeli kolesarji najprej 128 kilometrov dolgo etapo s štirimi gorskimi cilji. Dvema v zaključku. Etapo je po skoraj treh urah dirkanja dobil Lukas Schlemmer, medtem ko je bil najboljši Slovenec Jure Golčer, ki je z zaostankom petih sekund osvojil tretje mesto. Četrti je bil Dušan Rajović, ki je za dve sekundi prehitel glavnino. Ta je zaostala za 16 sekund. Kmalu zatem so imeli kolesarji na sporedu še posamično vožnjo na čas. Dolga je bila 21 kilometrov. Dobil jo je domačin Filip Maciejuk, najboljši Slovnec je bil spet Jure Golčer na 15. mestu. Zaostal je za minuto in osem sekund.

Zadnja etapa se je končala v mestu Konskie. Dolga je bila 176 kilometrov. V sprintu glavnine jo je dobil Filippo Fortin, medtem ko je bil Gašper Katrašnik šesti. Deseti je bil Rok Korošec. Mateusz Taciak se je veselil končne zmage. Drugi je bil Filip Maciejuk, tretji pa Kamil Gradek. Jure Golčer je dirko končal na osmem mestu. Zaostal je za 56 sekund. Jani Brajkovič je bil 24.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ