Jure Golčer: Kolesarjenje je zame življenjski slog

Jure Golčer: Kolesarjenje je zame življenjski slog
06.03.2016 AVTOR: D. Z.
Na predstavitvi Adrie Mobila ssmo se pogovarjali tudi z Juretom Golčerjem, ki je prepričan, da je pred njim odlična sezona. Že začel jo je odlično.
Naredil bo vse ...
Jure Golčer je v dresu Adrie Mobila dobil dirko za VN Izole, potem pa je sledila predstavitev kluba. In tam smo se pogovarjali o ciljih v letošnji sezoni. "Vsekakorje za ekipo in zame osebno glavni cilj sezone dirka po Sloveniji. Takoj za njo je tudi dirka po Avstriji. Mislim, da bomo v tistem obdobju vsi v pravi formi," je dejal Golčer. Obenem je še poudaril:

"V bistvu smo sezono že zelo dobro začeli. Z drugim in tretjim mestom na prvi dirki in potem z zmago. Upam, da bomo približno tako tudi nadaljevali." Pri 38 letih je tako dokazal, da je lahko še vedno zelo konkurenčen, celo boljši od konkurence: "Zame je kolesarjenje življenjski slog, zato mi ne predstavlja nekega odrekanja. Jaz bom naredil vse, kar je v moji moči, da bom v čim boljši formi. Kako se bo razpletlo, bomo videl."

Priložnost za mlade

Dirko po Sloveniji je dobil dvakrat, na dirki po Avstriji, ki spada med dirke ekstra kategorije, pa je že bil tudi med najboljšimi tremi. Na odgovor, če lahko Jure Golčer dobi tako 'Slovenijo' kot 'Avstrijo', smo dobili prepričljiv odgovor: "Lahko." In potem je tu še lanska sezona. Sanjska za Adrio Mobil. Golčer je jasen:

"Lansko leto je imela Adria Mobil res bombastično sezono, v bistvu neponovljivo. Osebno menim, da tudi z isto zasedbo ne bi več mogli doseči toliko zmag kot so jih dosegli lani. Najtrofejnejša kolesarja sta zamenjala sredino, prišlo smo nekateri novi in upam, da čim bolje nadomestili prejšnje oziroma zastopali barve Adrie Mobila."

Golčer je obenem potrdil, da se ne ozirajo nazaj. Da so povsem osredotočeni na novo sezono, v kateri bodo tudi mladi člani novomeškega moštva dobili še več priložnosti: "Tudi mladi kolesarji, ki so lani bili v senci teh dveh kolesarjev so letos prišli bolj v ospredje. Upam, da bodo lahko izkoristili priložnost, ki se jim ponuja in bodo lahko tako zgradili kariero."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ