Jure Golčer: "S take vrste kronometrom nimam izkušenj"

Jure Golčer: "S take vrste kronometrom nimam izkušenj"
03.06.2016 AVTOR: D. Z.
Jure Golčer je tudi za medije prevozil vzpon na Celjsko kočo, oziroma kar celotno traso tretje etape dirke po Sloveniji.

Tudi Golčer nima izkušenj s takim kronometrom
Jure Golčer je vsekakor eden izmed najbolj izkušenih kolesarjev v kolesarski karavani. Nastopil bo na dirki po Sloveniji, ki jo je dobil dvakrat. Zdaj je tudi za medije prepeljal traso tretje etape dirke po Sloveniji. Ta bo nekaj posebnega. Mnogi sicer govorijo o gorskem kronometru na Celjsko kočo. A v resnici gre za precej bolj kompleksno preizkušnjo.

Prvih deset kilometrov bo namreč ravninskih, potem pa še dobrih šest kilometrov vzpona. »S take vrste kronometrom nimam izkušenj. Prvi del je ravnina, dolga deset kilometrov. Potem pa se začne ta vzpon na Celjsko kočo. Tam se bo večina odločila, da zamenja kolo. « Je že takoj težavo izpostavil Jure Golčer. Kolesarji se še odločajo, a po vsej verjetnosti bodo to preizkušnjo odpeljali z dvema kolesoma.

Zelo strm začetek
Prvi del s kolesom za kronometer, drugi del vzpona pa z običajnim. »Prvih deset kilometrov je primernih za kronometer kolo, ki pa potem zaradi same narave vzpona ni več primerno. Vzpon je na začetku zelo strm in zato je smotrno zamenjati kolo, « je še pojasnil Golčer. In prav nekaj sto metrov po začetku vzpona naj bi prišlo do menjave kolesa.

Torej nekje na tistem zelo strmem delu, morda nekoliko prej: »Klanec je zelo težek, prvi del je zelo strm, kakšen kilometer je naklon tudi do 20-odstoten. Potem se malo poravna, vendar ni lahko. Vmes je tudi nekaj ravnine, zadnji del pa je pravi klanec, kjer pa je treba ohranjati hitrost in prihraniti nekaj moči za zadnja dva kilometra. « Golčer, ki letos vozi za Adrio Mobil je sicer prepričan, da med najboljšimi kljub vsemu ne bo prišlo do večjih razlik.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ