Jure Golčer: Upam, da sem se dovolj regeneriral

Jure Golčer: Upam, da sem se dovolj regeneriral
16.06.2016 AVTOR: D. Z.
Jure Golčer je tik pred dirko po Sloveniji na žalost zbolel. Vseeno je na startu, vendar trenutno ne ve, kakšne posledice je pustila angina.

Izpustil tudi zadnjo dirko
»Prejšnji teden sem zbolel. Zato sem izpustil dirko po Poljski. Upam, da sem se dovolj regeneriral in da to ne bo preveč vplivalo na vse skupaj. A s tem se zdaj ne obremenjujem, « je dejal Jure Golčer. Imel pa je angino in je moral jemati celo antibiotike. A zdaj je vse to za njim.

Težava je zgolj ta, da ne ve, koliko moči mu je ta bolezen vzela. Obenem  pa je moral izpustiti dirko, na kateri bi prišel v tisti tekmovalni ritem: »Prej je bila forma kar dobra. Na višinskih pripravah v Planici smo res dobro trenirali, pa tudi z vremenom smo imeli precej srečo, « je še pojasnil dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji.

Že v prvi etapi bo dobil odgovor
Jasno pa mu je nekaj. Že v današnji etapi od Ljubljane do Kopra bo spoznal, kako dober je: »Že prva etapa je na koncu kar težka. Že tam se bo videlo, ali se bom lahko boril za visoka mesta ali ne. Potem je tu druga etapa. Je ekstremna. Ne samo vzpon na Golte, tudi dolžina naredi svoje. «

Da. Golčer je izpostavil prvo etapo, za katero mnogi menijo, da bi lahko bila dovolj lahka, da bi se na koncu za zmago pomerili sprinterji, drugi pa trdijo, da je za sprinterje pretežka. Vsaj za tiste tipične sprinterje: »Na koncu ni lahko. Tudi spust s Šmarij je kar tehnično zahteven. V zadnjih dveh krogih gremo dvakrat čez Markovec, tako da ne vem, če bodo pravi sprinterji čez prišli v ospredju, « je pojasnil Golčer.

Priti med najboljše
Kaj pa njegova pričakovanja? »Želim si, da bi se nekdo iz ekipe uvrstil med prve. Vsi govorijo o zmagi ali prvih treh mestih, vendar je to v tej konkurenci težko doseči. Potrudili pa se bomo. « Prav o konkurenci je veliko govora in Jure Golčer, zdaj član Adrie Mobila, je na lastni koži občutil razvoj dirke po Sloveniji, ki je letos tudi po imenih ekip, ki so prišle na dirko, naredila korak naprej:

»Ekipe tukaj so res dobre za dirko v tej kategoriji. Sicer v teh ekipah niso tisti najboljši kolesarji, vendar pa so tu vseeno kolesarji, ki se borijo za mesta na Touru, pa tisti, ki lovijo formo za državna prvenstva. Mislim, da je vsako leto nekaj boljših kolesarjev. Lani prvi Roglič in drugi Nieve sta letos dobila vsak po eno etapo na Giru. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ