Jure Golčer: Za moja leta je to zelo velik uspeh

Jure Golčer: Za moja leta je to zelo velik uspeh
20.06.2016 AVTOR: D. Z.
"Vsekakor sem zadovoljen. Dirka je bila na zelo visoki ravni, tudi konkurenca je bila velika," je priznal Jure Golčer. Peti na dirki po Sloveniji.

Dirka je bila na visoki ravni
Najboljši Slovenec na dirki po Sloveniji? Jasno. Jure Golčer. Kolesar Adrie Mobila je dirko končal na petem mestu. Samo za eno sekundo je izgubil četrto mesto. Jure Golčer je dirko po Sloveniji dvakrat tudi že dobil. »Vsekakor sem zadovoljen. Dirka je bila na zelo visoki ravni, tudi konkurenca je bila velika. Sploh za moja leta je to zelo velik uspeh. «

Ima jih 38 in ob tem priznava: »Sam teh let ne poudarjam toliko, vsi drugi pa jih. Včeraj se mi je še Rein Taaramae čudil, kako sem lahko pri teh letih še vedno tako dober. « Ne samo dober. V teh dneh se je spet dokazal, pa čeprav je še nekaj dni pred dirko po Sloveniji jemal antibiotike, saj je moral preboleti angino. Na koncu se mu je vse dobro izšlo. Tudi trasa mu je ustrezala, saj je bila letošnja dirka po Sloveniji nadvse zahtevna.

Želi na OI v Rio
»Mislim, da je bila trasa zelo lepa. Prekolesarili smo pot od Primorske do Štajerske. Kraljevska etapa je bila zares zelo dolga in težka z več kot 3500 metri višinske razlike. Zares prava kraljevska etapa. « Že na Golteh se je izkazal, v kronometru pa je bil tudi odličen. Izmed Slovencev se mu je še najbolj približal Jani Brajkovič, ki pa je dva tedna pred dirko po Sloveniji prestal operacijo.

»Vsako leto se dobro pripravim. Za našo ekipo je to glavni cilj sezone. Po eni strani je to, da sem najboljši Slovenec, zame lepo, za slovensko kolesarstvo pa mogoče malo manj, ker me mladi ne premagajo. Mislim pa, da tudi glede na to, da sem bil tukaj na tej dirki najboljši Slovenec, in da je trasa na olimpijskih igrah zelo podobna, da bi tudi tam lahko zastopal državo. «

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ