Jure Golčer: Za zmago je potrebna ekstra dobra forma

Jure Golčer: Za zmago je potrebna ekstra dobra forma
18.06.2014 AVTOR: D. Z.
Eden izmed junakov dirk po Sloveniji je vsekakor dvakratni zmagovalec Jure Golčer, ki bo tokrat nastopil v dresu reprezentance.

»Pripravljenost je kar dobra, vendar za zmago je potrebna ekstra dobra forma in veliko sreče. Računam na dobro uvrstitev, a za zmago … bomo videli. Zadovoljen bi bil, če bi se uvrstil med prvo peterico, « je dejal Jure Golčer. Pri 37 letih sicer ne bo najstarejši na dirki, saj naj bi na startu bil tudi 42-letni Christopher Horner.

A vsekakor je Jure Golčer eden izmed najuspešnejših na domači preizkušnji. Nenazadnje jo je dobil kar dvakrat. Prvič leta 2006 in drugič leta 2008. »Na prvo zmago nimam ravno najlepših spominov, saj sem jo dobil za zeleno mizo, po diskvalifikaciji Noseta. Takrat smo bili s Perutnino favoriti, a ostal je grenak priokus. Leta 2008 sem na dirko prišel neobremenjen in zmagal. Prav zato mi tista zmaga pomeni veliko več, « je še pojasnil Golčer.

In se obenem spomnil, kako je deževalo na Krvavcu, kako je pred vzponom padel, a potem vseeno ujel vse favorite. Na koncu pa zlomil odpor tudi Franca Pellizottija. Dobil je etapo, postal kralj Krvavca in še zmagal v skupnem seštevku. Vse to v dresu italijanske ekipe LPR. Šest let kasneje je odlično pripravljen, kar je potrdil na treningu na Tri Kralje.

Vzpon so skupaj preverili številni nekdanji kolesarji Perutnine: Rogina, Marin, Ilešič, Kvasina in Gazvoda. »Smo se zbrali kar stari prijatelji iz Perutnine. V bistvu pa smo videli, da je Rado v zelo dobri formi in da bo zagotovo med glavnimi kandidati za zmago. Sam ne čutim velikega pritiska in nisem živčen. Na dirki sem že zmagal, tako da, če bi bil dober, potem bi to bilo predvsem osebno zadovoljstvo, « je dejal Golčer.

Na vrhu vzpona na Tri Kralje pa je še poudaril: »Klanec je kar težak. Vmes se dvakrat poravna. Čeprav nekateri pravijo, da ni za prave klančerje, pa mislim, da bo tu zmagal zares dobro pripravljen kolesar. « Golčer je še dodal, da se letos obeta zares izjemna konkurenca, morda pride tudi njegov največji nasprotnik iz leta 2008 Franco Pellizotti.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ