Jure Golčer: Zame in za moja leta je to vrhunsko

Jure Golčer: Zame in za moja leta je to vrhunsko
19.06.2016 AVTOR: D. Z.
Jure Golčer bo dirko po Sloveniji po vsej verjetnosti končal na petem mestu. Spet kot najboljši Slovenec.

»Zame in za moja leta je to sigurno vrhunski rezultat, ki ga nisem pričakoval. Na začetku smo startali na Domna in Radota. Vendar se je včeraj izkazalo, da sem bil jaz v najboljši dnevni formi. Sem zelo zadovoljen in tudi ekipa je dobro dirkala. «

To je takoj po odpeljanem kronometru na Celjsko kočo povedal Jure Golčer. Član Adrie Mobila bo letos najvišje uvrščen slovenski kolesar v skupnem seštevku. Je namreč peti, za četrtim pa zaostaja za vsega sekundo. Za njim so kolesarji, ki zaostajajo še za dodatno minuto. Golčer je v kronometru zasedel 18. mesto.

Pri 38 letih pa se je s tako preizkušnjo – mešanico med klasičnim in gorskim kronometrom – sploh prvič soočil. Na srečo pozna klanec na Celjsko kočo kot lasten žep. Dobro je vedel, da bo največ pridobil, če prvi del odpelje s kolesom za kronometer, drugi del pa z običajnim kolesom. To je tudi storil, ob vznožju klanca mu je uspelo zamenjati kolo

»Je bilo kar težko, ker je tudi pozicija na kolesu drugačna. Na kronometer kolesu si bolj iztegnjen, tu pa je čisto, prav kolo. Bilo je res težko, ker je tudi od samega začetka vzpona naklon tudi 20-odstoten. Že na treningu ga težko prepelješ, Ko greš na polno, pa je vse še toliko težje. « Lani je Adria Mobil dobila dirko in dve etapi.

Letos bo drugače. Po vsej verjetnosti se bodo morali pri novomeškem moštvu zadovoljiti s petim mestom. »Zame in za ekipo je to glavni cilj sezone. Lanska ekipa je naredila neverjeten čudež z zmago in etapnimi zmagami. Tega letos nismo pričakovali, vendar smo zadovoljni. « Na voljo pa imajo še etapo do Novega mesta.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ