Jure Kocjan drugi v ZDA, Matej Mugerli drugi v Avstriji

Jure Kocjan drugi v ZDA, Matej Mugerli drugi v Avstriji
02.06.2014 AVTOR: D. Z.
Nedeljo sta zaznamovala tudi Matej Mugerli in Jure Kocjan. Oba sta dosegla drugi mesti, a na različnih kontinentih.

Jure Kocjan v ZDA
A najprej v Združene države Amerike. V Philaelphiji je bila na sporedu prestižna enodnevna dirka prve kategorije. Dirka je bila dolga dobrih 190 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati 12 kilometrov dolg in razgiban krog z zaključnim vzponom.

V sprintu 12-erice kolesarjev je zmagal domačin Kiel Reijnen, sicer član moštva UnitedHealthcare. Jure Kocjan je v času zmagovalca ciljno črto prečkal na drugem mestu. Tretji je bil Dion Smith iz Nove Zelandije. Blaž Jarc je bil 80.
 

Matej Mugerli drugi v Avstriji
Na dirki druge kategorije v Avstriji so nastopili kolesarji Adrie Mobila in Radenske, pa tudi številni Slovenci, ki nastopajo za avstrijska moštva. Med njimi tudi vodilni v pokalu Tchibo Jan Tratnik. Dirka GP Sudarnten je bila dolga dobrih 190 kilometrov, kolesarji pa so jo premagali s povprečno hitrostjo 43,3 km/h.

V zahtevnem sprintu se je zmage veselil Italijan Andrea Pasqualon, ki je ugnal kolesarja Adrie Mobila Mateja Mugerlija. Tretji je bil Markus Eibegger. Jan Tratnik je bil z zaostankom štirih sekund sedmi, njegov klubski kolega pri moštvu Amplatz BMC pa deveti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ