Jure Kocjan najboljši v ZDA

Jure Kocjan najboljši v ZDA
05.08.2015 AVTOR: D. Z.
Jure Kocjan je dobil 2. etapo na dirki po Utahu in se tako prebil tudi na tretje mesto v skupnem seštevku.

Juretu Kocjanu je uspel izjemen podvig. Član moštva SmartStop v teh dneh nastopa na dirki po Utahu, ki spade med dirke ekstra kategorije. Prvo etapo je dobil Kiel Reijnen, ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Če so v prvi etapi na svoj račun prišli ubežniki, pa smo v drugi videli sprint večje skupine kolesarjev. Etapa je potekala od Tremontona do Ogdena.

Dolga je bila 162 kilometrov. Na koncu smo videli sprint skupine, v kateri je bilo nekaj manj kot 50 kolesarjev. Odlično se je v tem sprintu znašel Jure Kocjan, ki se je veselil prestižne zmage. Po več kot treh urah in pol dirkanja je ugnal Robina Carpenterja in Brenta Bookwalterja. Jani Brajkovič, ki ravno tako nastopa na tej dirki je etapo končal v prvi skupini, in sicer na 29. mestu.

Kiel Reijnen je s četrtim mestom v etapi obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima štiri sekunde prednosti pred Alexom Howesom in Juretom Kocjanom, ki je tako trenutno tretji. Brajkovič tako kot večina kolesarjev zaostaja za 14 sekund in je 34. Kocjan je s 15 točkami tudi tretji v boju za majico najboljšega po točkah. Do konca dirke je še pet etap.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ