Jure Kocjan o razpadu Euskaltela: "Uradno nam nihče ni še nič sporočil!"

Jure Kocjan o razpadu Euskaltela: "Uradno nam nihče ni še nič sporočil!"
05.08.2013 AVTOR: D. Z.
Za Juretom Kocjanom je zaradi nepojasnjenega virusa zagotovo najslabša sezona v karieri. Zdaj se kolesar Euskaltel Euskadija vrača, saj je končno spet začel nekoliko resneje trenirati.

Najprej na Eneco Tour
"Stanje ni najbolj rožnato," je najprej priznal Jure Kocjan, ki je obenem potrdil, da bo sezono nadaljeval na dirki Svetovnega koledarja Eneco Tour. Dirka se bo začela 12. avgusta, končala pa 18. avgusta. Na njej že po tradiciji nastopajo številni zvezdniki, do izraza pridejo predvsem mojstri enodnevnih klasik.

Lani je Lars Boom premagal Sylvaina Chavanela in Nikija Terpstro. A Kocjan priznava, da tam prav gotovo ne bo igral vidnejše vloge: "Končno sem začel nekoliko resneje trenirati, tudi počutje je boljše. A na dirki bo uspeh že, če mi jo bo uspelo končati. Je pa to zame praktično edina možnost, če želim dirkati. V ekipi me pač dajo tja, kjer je prostor."

"Ekipe očitno res ne bo več"
Tudi zato, ker so iz moštva Euskaltel Euskadi, s katerim ima Jure Kocjan samo enoletno pogodbo, sporočili, da bo ekipa po tej sezoni razpadla. "Uradno nam tega še nihče ni sporočil. A vseeno. Ekipe očitno res ne bo več. Zdaj gre očitno bolj za 'naj se reši, kdor se lahko'. Sam pa moram najprej sebe 'spraviti v red', tako da se trenutno bolj ukvarjam sam s sabo," je še priznal 28-letni Kocjan.

Znašel se je v zares nezavidljivem položaju, saj je do zdaj v zadnjih letih vseskozi napredoval in po zaslugi dobrih rezultatov vseskozi stopal stopničko više. Leta 2005 je začel pri Radenski, potem pa je pred Perutnine iz Ptuja, Carmioora A Style in moštva Team Type 1 prišel do Baskije.


Zdaj pa je zaenkrat še brez pogodbe, nujno potrebuje vrhunske rezultate, ki pa jih zaradi bolezni do zdaj ni mogel dosegati. Koliko priložnosti mu bodo pri baskovski ekipi dali, pa je veliko vprašanje. Še posebej, če bo ekipa zares razpadla. Potem je najbrž več možnosti, da bodo več priložnosti ponujali domačim kolesarjem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ