Jure Kocjan odhaja v Ameriko, Gregor Gazvoda v Avstrijo

Jure Kocjan odhaja v Ameriko, Gregor Gazvoda v Avstrijo
25.11.2013 AVTOR: D. Z.
Ne samo Robert Vrečer. Tudi drugi Slovenec, ki je vozil za Euskaltel Euskadi Jure Kocjan si je že našel klub za prihodnjo sezono. To bo ekipa SmartStop.

Postati boljša ekipa
»Pomaga nam lahko, da postanemo boljša ekipa in bolj prepoznavna med ljudmi. Obenem mu dajemo priložnost, da se bo lahko kasneje vrnil v World Tour, « je dejal direktor moštva Michael Creed.

 

Jure Kocjan se je letos ukvarjal predvsem z virusom, ki mu je uničil praktično celotno sezono. Tako se v dresu Euskaltel Euskadija sploh ni mogel izkazati. A v preteklosti je mnoge že prepričal, saj je dobil nekaj zares pomembnih dirk, kot je Pino Cerami.

Pino Cerami
»Je ena od tistih dirk, ki je mnogi ljudje ne poznajo, če niso bili v Evropi. A to je dober rezultat. Fant je pravi, « je še dodal Creed. Kocjan je že 13 kolesar ameriške ekipe, ki bo načrte za prihodnjo sezono nekoliko spremenila.

Potem, ko so kolesarji tega moštva do zdaj bolj ali manj nastopali na kriterijih, bodo zdaj poskušali vstopiti tudi na pomembnejše etapne dirke.

"Z Juretom hočemo priložnost"
»Počaščeni smo, da imamo lačnega, izkušenega kolesarja, ki lahko zmaguje dirke, « je dodal solastnik SmartStopa Jamie Bennet:

»Naslednje leto želimo vsem organizatorjem na našem kontinentu dokazati, da si želimo udeležbe na vseh pomembnejših dirkah. K vsaki bomo resno pristopili, z ekipo, ki bo konkurenčna. Z Juretom bomo vsem povedali, da smo tukaj in da hočemo svojo priložnost. « Sicer pa bodo kolesarji uporabljali kolesa Wilier.

Gregor Gazvoda v Avstrijo
Ne samo Euskaltel Euskadi, tudi ekipa Champion System bo po tej sezoni razpadla. V tej ekipi, ki ima prokontinentalno licenco je vozil Gregor Gazvoda.

32-letni kolesar je izkusil tudi dirkanje na najvišji ravni, saj je bil med drugim leta 2012 član francoskega moštva Ag2r La Mondiale. Zdaj pa bo postal član avstrijske ekipe Arbo Gebruder Weiss Oberndorfer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ