Jure Kocjan ostaja v Ameriki: V tej ekipi zelo uživam

Jure Kocjan ostaja v Ameriki: V tej ekipi zelo uživam
27.10.2014 AVTOR: D. Z.
Ekipa SmartStop je objavila seznam 13 kolesarjev, na katere računa v naslednji sezoni. Med njimi je tudi Jure Kocjan, ki kariero tako nadaljuje v ZDA.

Lani je bila ekipa SmartStop za Jureta Kocjana izhod v sili. A za slovenskim kolesarjem je izjemna sezona 2014. Med drugim je tudi prvi na UCI lestvici America Tour. Spet pa je zastopal slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu. In zdaj so pri moštvu SmartStop izdali imena 13 kolesarjev, na katere bodo računali v prihodnji sezoni.

Med temi je tudi Jure Kocjan. "Po eni strani bi si želel podpisati pogodbo s kakšno ekipo iz World Toura. Po drugi strani pa se zavedam, da v tej ekipi zelo uživam. Sam si sestavim program dirk. Ko sem dober, imam proste roke. Tudi razumemo se zelo dobro," je podaljšanje sodelovanja potrdil Jure Kocjan.

O tem, da je to že dokončna sestava ekipe pa: "Mislim, da bodo vseeno vzeli še kakšnega kolesarja. Podobno kot lani je veliko dobrih kolesarjev še vedno brez pogodbe in novembra bodo cene še padle." V ekipi so zadržali tudi ameriškega državnega prvaka Erica Marcotta. Novi bodo trije kolesarji: Chris Butler, Evan Huffman in Bobby Sweeting. Glavni menedžer ostaja nekdanji kolesar Michael Creed.

Ekipa SmartStop za sezono 2015: Jure Kocjan, Zach Bell, Rob Britton, Chris Butler, Kristofer Dahl, Flavio De Luna, Evan Huffman, Shane Kline, Julian Kyer, Travis Livermon, Eric Marcotte, Travis McCabe in Bobby Sweeting.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ