Jure Kocjan se vrača: "Po 40 kilometrih, kot bi jih naredil 250!"

Jure Kocjan se vrača: "Po 40 kilometrih, kot bi jih naredil 250!"
11.05.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesar Euskaltel Euskadija Jure Kocjan se po daljši odsotnosti vrača na dirke. Ta vikend bo nastopil na dirki po Asturiji. A to je šele začetek pravega povratka ...

Nerazumljivo slabe predstave
Jure Kocjan je v prejšnjih sezonah v prvem delu vedno nanizal nekaj dobrih rezultatov, tako da je potem lahko mirno nadaljeval sezono. Letos pa se mu v dresu Euskaltel Euskadija na začetku prav nič ni izšlo. Na dirkah, na katerih je ponavadi vedno zasedal visoka mesta, letos preprosto ni bil konkurenčen in zdaj je priznal, da pravzaprav nikomur ni bilo jasno, zakaj. Njegov prvi del sezone je tako najslabši do zdaj.

»Nihče ni natančno vedel, kaj se dogaja. Vseskozi sem imel občutek, kot da imam gripo. Nenehno sem bil utrujen. Če sem naredil 40 kilometrov, sem imel ob vrnitvi domov občutek, kot da sem jih prevozil 250, « je pojasnil Kocjan, ki se je hitro zavedel, da je nekaj narobe, a storiti prav veliko ni mogel.

Otečene bezgavke
»Najtežje je bilo to, da je bila krvna slika dobra. Pokazala je le manjša odstopanja in zdravnik ti v takem primeru reče, da imaš psihične težave. Sam sem bil tudi na idealni teži, a dirke sem že končal s težavo. Iz tedna v teden je bilo slabše. Vse dokler se s kolesom skorajda nisem bil sposoben voziti. Kolesarski šport je tak, da če nisi stoodstotno pripravljen, nimaš kaj iskati. Še, če si pripravljen, ti je težko, « je še dejal Kocjan in dodal:

»Edini pokazatelj, da je nekaj narobe so bile bezgavke na desni strani telesa pod pazduho, ki so otekle in so bile v velikosti oreha. « A zdaj je to obdobje očitno za njim. S 1. majem je že začel z resnejšimi treningi. Danes, v soboto 11. maja, pa bo že nastopil na dvodnevni dirki po Asturiji, ki je najprej ni imel v načrtu. A v moštvu trenutno primanjkuje kolesarjev.

Brez pritiska
Del ekipe je namreč na dirki po Italiji, drugi del pa se na visoki namorski višini v Sierri Nevadi pripravlja na prihajajoče dirke, predvsem na Tour de France. »Na dirko po Asturiji grem, vendar ne pričakujem čudežev. En kolesar pa je zbolel, tako da sem moral vskočiti. So mi pa že rekli, da naj to odpeljem brez kakršnihkoli pritiskov. Zdaj se bom moral še dogovoriti za program dirk. Če bom tako napredoval, kot sem do zdaj, potem bi lahko bil čez kakšne štiri tedne že vsaj na dovolj visoki ravni, da bi lahko normalno dirkal, « je še zaključil Jure Kocjan, ki upa, da so zdaj težave dokončno za njim.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ