Jure Kocjan tretji v Kanadi, Primož Roglič med najboljšimi v Italiji

Jure Kocjan tretji v Kanadi, Primož Roglič med najboljšimi v Italiji
07.09.2014 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Alberti je Jure Kocjan 4. etapo končal na 3. mestu. Primož Roglič je bil na dirki po Furlaniji 7.

Dirka po Alberti
Na dirki po Alberti nastopata dva Slovenca. O petem mestu Mateja Mohoriča v drugi etapi smo že poročali. V četrti pa se je izkazal Jure Kocjan. Ta etapa je potekala med Edmontonom in Strathcona Countyjem. Dolga je bila dobrih 160 kilometrov. Za etapno zmago so se udarili sprinterji in sprint je dobil Theo Bos.

Drugi je bil Daryl Impey, tretji pa Jure Kocjan. Kako izjemna sezona je za Kocjanom dokazuje tudi bel dres. Kolesar moštva SmartStop je namreč vodilni na lestvici America Tour. Do konca dirke je še ena etapa. V skupnem seštevku vodi član Giant Shimana Tom Dumoulin.

Dirka po Furlaniji
Končala se je petdnevna etapna dirka druge kategorije v Italiji. Že 51. dirka po Furlaniji - lani jo je dobil Jan Polanc - je potekala blizu slovenske meje, na njej pa so nastopali tudi nekateri člani Adrie Mobila. Organizatorji niso dovolili, da bi nastopila Matej Mugerli in Radoslav Rogina. Zato pa so imeli v novomeškem moštvu dva aduta. Kristjana Fajta in Primoža Rogliča.

Fajt je bil po prvih treh dneh, vse do četrte etape na petem mestu v skupnem seštevku. V kraljevski, 161 km dolgi etapi do Castelmonta pa se je s sedmim mestom izkazal Primož Roglič. Za zmagovalcem Simonejem Andreetto je zaostal za 20 sekund. Končne zmage se je veselil Simone Antonini, ki si je največjo prednost privozil v drugi etapi, ko je bil član ubežne trojice.

Drugi je bil David Wohrer, tretji pa Rasmus Quaade. Roglič je dirko končal na sedmem mestu, za zmagovalcem je zaostal za tri minute in 52 sekund. Kristjan Fajt je bil 20., Klemen Štimulak 56., David Per 76., Bruno Maltar 78.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ