Jure Kocjan vodi v Utahu, Luka Mezgec po 3. mestu poškodovan zapušča Poljsko

Jure Kocjan vodi v Utahu, Luka Mezgec po 3. mestu poškodovan zapušča Poljsko
07.08.2014 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je v 4. etapi znova pokazal izjemno formo in v sprintu zasedel 3. mesto, potem pa se je odločil, da ne bo nadaljeval. Jure Kocjan obdržal vodstvo v Utahu.

LUKA MEZGEC ODHAJA DOMOV
Tudi četrta etapa na dirki po Poljski je bila zelo dolga. Kolesarji so morali prevoziti kar 236 kilometrov. Tarnow je gostil start, Katowice pa cilj nove sprinterske preizkušnje. Tudi tokrat se se tako za zmago pomerili sprinterji, po več kot petih urah in 43 minutah dirkanja pa se je zmage veselil član Lotto Belisola Jonas van Genechten. Drugi je bil Jacopo Guarnieri, novo odlično uvrstitev pa je dosegel Luka Mezgec. Član Giant Shimana je zasedel tretje mesto in bi peto etapo startal s skupnega petega.

Z istim zaostankom za vodilnim Petrom Vakočem, kot ga ima tretji v skupnem seštevku. Pred kolesarji so zdaj tiste težje preizkušnje, ki bodo odločile končnega zmagovalca. A Luka Mezgec se je odločil, da dirke po Poljski ne bo nadaljeval. Razlog so poškodbe, ki jih je staknil ob padcu v sprintu prve etape. »Žalosten sem, da moram zapustiti dirko po Poljsi, vendar, upoštevajoč poškodovano roko, je to najboljša rešitev v tem trenutku, « je na twitterju zapisal Mezgec.

JURE KOCJAN ŠE VEDNO V VODSTVU
Če sta oba Slovenca že zapustila Poljsko, pa sta še vedno dva naša predstavnika zelo dobra na etapni dirki prve kategorije v Utahu. Jure Kocjan je tudi v tretji etapi obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Tudi tokrat smo videli sprint večje skupine kolesarjev. Vendar so tokrat, za razliko od druge etape, v sprint prišli zares vsi najboljši sprinterji, saj etapa ni bila tako zahtevna.

In druge zmage v treh poskusih se je veselil Moreno Hofland. Kolesar Belkina je ugnal Italijana Andreo Palinija in domačina Erica Younga. Jure Kocjan je bil šesti, a je uspel obdržati vodstvo v skupnem seštevku. Matej Mohorič je zasedel 13. mesto. Kocjan pa ima še vedno dve sekundi naskoka pred Michaelom Scharom in Sergejem Cvecovim. Pred kolesarji pa so še najtežji dnevi.

»Jutrišnja etapa je zagotovo zelo težka in pravi hribolazci bodo najbrž pokazali pravo moč. Videli bomo. Pravijo, da ti rumena majica odvzame kakšen kilogram. Videli bomo, če je to res, « se je na cilju tretje etape – tega je gostil Miller Motorsports Park – pošalil Kocjan, ki dokazuje, da se lahko meri z najboljšimi kolesarji iz največjih ekip. V igri za končno zmago so tudi taki kolesarji, kot so Wilco Kelderman, Cadel Evans, Chris Horner, Tom Danielson, Riccardo Zoidl, Ivan Basso, Winner Anacona ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ