Jure Kocjan zaradi bolezni odstopil

Jure Kocjan zaradi bolezni odstopil
09.08.2015 AVTOR: D. Z.
V peti etapi dirke po Utahu je Jure Kocjan nosil majico vodilnega, potem je padel na tretje mesto, v najtežji etapi pa je odstopil. Razlog? Gripa.

Jure Kocjan je na dirki po Utahu – preizkušnja spada med dirke ekstra kategorije – tudi letos blestel. Dobil je eno etapo, v peti etapi pa je nosil tudi rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Potem pa jo je izgubil. Nadaljevanje pa ni potekalo po pričakovanjih. Na startu šeste etape Kocjana sploh ni bilo. Iz ekipe SmartStop pa so sporočili, da je zbolel.

»Za njim je zares težka noč. Imel je simptome, ki so značilni za gripo in sploh ni mogel spati. Visoka nadmorska višina vsega skupaj vsekakor ne olajša, « je dejal predstavnik ekipe in obenem sponzorja Michael Roecklin. Iz ekipe so še sporočili, da bi se Jure Kocjan rad vrnil že na dirki USA Pro Challenge, ki se bo začela 17. avgusta. Sicer pa na dirki po Utahu nastopa tudi Jani Brajkovič.

V sobotni zahtevni etapi je ciljno črto prečkal na 18. mestu. Zaostal je za dobre tri minute. Etapo je dobil mladi član Cannondale Garmina Joe Dombrowski. Sicer 24-letni kolesar se tako vrača med najboljše, potem ko je imel v zadnjih dveh sezonah težave s poškodbami. Njegov glavni cilj zadnjega dela sezone je dirka po Španiji. Pred kolesarji na dirki po Utahu je zdaj še zadnja, sedma etapa v Park Cityju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ