Jure Kocjan: Dlje nisem mogel več čakati

Jure Kocjan: Dlje nisem mogel več čakati
26.11.2013 AVTOR: D. Z.
"Več kot toliko časa nisem mogel čakati," je priznal Jure Kocjan, ki bo naslednjo sezono član ameriške kontinentanle ekip SmartStop.

V kontinentalno ekipo
Jure Kocjan je bil letos član Euskaltel Euskadija, vendar je njegovo sezono zaznamovala bolezen, tako da dolgo sploh ni dirkal.

Tako ni mogel dosegati vidnejših rezultatov. Najpomembnejše je, da je Kocjan zdaj zdrav in da je našel novo ekipo. Govorimo o kontinentalni ameriški ekipi SmartStop, ki jo bo vodil še letos profesionalni kolesar Michael Creed.

"Uporabil vse veze"
»S Creedom sem bil v navezi. Že prej sva se vsaj na videz poznala z nekaterih dirk. Prijatelj mi je rekel, naj ga vprašam. Uporabil sem vse veze, ki jih imam. In to je to, « je priznal Jure Kocjan.

Zdaj ima 29 let, pred prestopom v Euskaltel Euskadi pa je že nastopal v ZDA. Takrat je vozil za Team Type 1. SmartStop pa je ekipa s kontinentalno licenco, ki ima za prihodnost očitno visoke cilje. Vodstvo ekipe si želi, da bi njihovi kolesarji nastopali na največjih ameriških dirkah.

Več na letališčih, manj v ZDA
»Odločil sem se, ker sem z mislimi že pri letu 2015, ko se obeta ta reforma v kolesarstvu in bo na cesti spet ogromno kolesarjev. To bi lahko bila lepa priložnost, « je še pojasnil Kocjan.

»Približno vem, kaj me čaka. Pomaga mi tudi to, da si bom sam določil program in da bom imel pri tem proste roke. Pri ekipi ciljajo na vse ameriške največje dirke. Poleg mene bo v prihodnje v ekipo prišel še en zelo znan ameriški kolesar, « je pojasnil Kocjan.

Kljub bolj ali manj ameriškem programu dirk ne bo vsega leta preživel v ZDA. »Šli so mi na roko. Sicer bom kar nekaj časa preživel na letališčih, ampak moj pogo je bil, da bom tam odpeljal nekaj dirk in se potem lahko vrnil domov. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ