Jure s padcem brez vrhunske uvrstitve v Les Getsu

Jure s padcem brez vrhunske uvrstitve v Les Getsu
03.07.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: Anže Furlan

Jure Žabjek (Unior – Sinter) se je na dirki svetovnega pokala v Franciji uvrstil med sama velika imena spusta z gorskimi kolesi.

Žal so vsi skupaj dirko končali proti koncu razvrstitve finalistov. Jure je bil s padcem na zgornjem delu proge 48.

Dirko v Les Getsu je močno zaznamoval dež, iz minuto v minuto je bilo slabše in najhitrejši z včerajšnjih kvalifikacij – danes zadnji na progi – zares niso imeli pravih možnosti za uspeh. Jure Žabjek je bil na progi v prvem delu finala, ko še ni močno deževalo, je pa bilo na nekaterih delih že zelo spolzko. Juretu je zdrsnilo še pred prvim vmesnim časom, ob tem pa ga je poneslo v drevo. Na srečo ni z njim nič narobe, izmuznila se je le priložnost za dober rezultat.

»Kljub padcu sem nadaljeval, čeprav vem, da to potem ni bila več moja prava dirkalna hitrost. Časi po padcu pa so vendarle dobra motivacija za naprej. Vem, da sem lahko hiter, le vse se mora zložiti,« je povedal Jure. Naslednja dirka za svetovni pokal bo v Mariboru, na progi, ki jo Jure pozna do zadnje korenine, in s to hitrostjo rezultat ne bo izostal.

Proga za spust v Les Getsu je sicer odlična, tudi Juretu Žabjeku in Žaku Gomilščku je všeč. Do danes zjutraj se je po torkovih in sredinih padavinah že skoraj čisto posušila in postala zelo hitra, nato pa je začelo rositi. Tudi Jure je bil v dilemi glede izbire plaščev, na koncu se je skupaj z ekipo odločil za plašče za suh teren, ki so vendarle hitrejši. To se je pokazalo na zadnjih vmesnih časih, a s padcem z začetka vožnje je bil uspeh izven dosega.

Celotno finale lahko opišemo tudi z Juretovimi besedami: »Hitrost je bila, rezultata pa ni.«

Jutri bo na dirki v olimpijskem krosu nastopila Tanja Žakelj, zagotovo bo kljub hladnejšemu vremenu in verjetno dežju tudi na tej dirki veliko gledalcev.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ