Jutri do Zatrnika tudi v prenosu

Jutri do Zatrnika tudi v prenosu
20.05.2023 AVTOR: DZ

Velika nagrada Gorenjske je pred vrati. Jutri bo čas za novo, četrto dirko druge kategorije za člane v tej sezoni na slovenskih cestah.

Velika nagrada Gorenjske. Enodnevna dirka, na kateri bodo nastopala vsa slovenska članska moštva. Konkurenca sicer morda ne bo tako močna, kot je bila na prvih dirkah po slovenskih cestah, vsekakor pa bo zelo zanimiva. Letos so traso nekoliko spremenili.

Start še vedno gostil Snovik. Kolesarji se bodo na skoraj 155 kilometrov dolgo pot podali ob 12. uri. Napotili se bodo skozi Komendo in Kamnik. Tam bodo naredili dva kroga. Potem bodo šli v Cerklje na Gorenjskem, kjer bodo naredili še dva kroga. Potem pa bo sledila vožnja proti Zatrniku. Po štirih sprintih bo čas tudi za gorski cilj. Prvega bo po 110 kilometrih gostilo Brezje pri Tržiču. Vrh je na 688 metrih nadmorske višine. Prek Vrbe bo karavana zavila še na Kočno.

Tu bo drugi gorski cilj po 134,6 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust in še zaključni vzpon na Zatrnik. Cilj bo na 892 metrih nadmorske višine. Dirka bo sicer dolga 155 kilometrov, a prvi del poteka v zaprti vožnji, tako da bo samega dirkanja 145 kilometrov. Tudi letos bo prenos te dirke. Spremljali ga boste lahko prek spletnega portala rtvslo.si

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ