Jutri na EP: Tratnik, Žigartova, mladinci in mlajši člani

Jutri na EP: Tratnik, Žigartova, mladinci in mlajši člani
24.08.2020 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Jutri se bo začelo evropsko prvenstvo. Sicer nekoliko v senci prihajajoče dirke po Franciji, a vendar bo po evropske medalej prišlo lepo število zvezdnikov.

Letošnje evropsko prvenstvo gosti francoski Plouay in na njem bodo nastopali tudi člani slovenskih reprezentanc. Jutri bo na evropskem prvenstvu v središču pozornosti članska vožnja na čas. Slovenci bomo lahko pesti stiskali za Jana Tratnika, ki je letos sicer član moštva Bahrain McLaren.

"Koronavirus je podrl naše načrte. Letos sem imel v planu nastopiti na Giru. Tako, da se je moj dirkaški načrt zamaknil. Dirkal sem le na Strade Bianche in na dirki po Češkem. Do dirke Tirreno-Adriatico nisem imel ničesar v načrtu. Potem pa sem videl, da je priložnost za nastop na EP, da je še prosto mesto," je dan pred začetkom dejal Jan Tratnik.

Dodal pa še: "Zelo mi je pomagalo, da sem imel cilj. Po drugi strani pa je tu še želja po nastopu, saj gre za razgiban kronometer. V zadnjih dveh letih sem videl, da mi dolgi, ravninski kronometri ne odgovarjajo. Tu pa je malce krajši kronometer, proga mi je zelo všeč." Tratnik je na prizorišče prišel v soboto, tako da je v nedeljo opravil trening na progi. Prevozil je dva kroga. Pred njim pa je dobrih 25 kilometrov dolga preizkušnja.

"Proga je zelo zanimiva, ves čas gor in dol. Klanci so kratki in strmi, po minuto, minuto in pol. Tu so hitri spusti, nekaj tehničnih ovinkov. Proga mi je pisana na kožo. Nimam se kaj pritoževati. Samo upam, da bodo noge prave." Tratnik je v zadnjem obdobju treniral na visoki nadmorski višini, tako da praktično ne ve, kako dobro je pripravljen:

"Na Strade Bianche sem imel veliko težav z defekti, zdelala me je tudi vročina. Na Češkem pa sem že čutil, da se je forma dvigovala. Potem sem odpotoval še na višinske priprave, kjer sem pazil, da nisem preveč intenzivno treniral, da ne bi bilo posledic na daljši rok. Bomo videli, kako bo. Če bodo noge prave, lahko posežem zelo visoko!" Glavni tekmeci so vsekakor Victor Campenaerts, Remi Cavagna, Alex Dowsett …

Prijavljenih je vsega 28 kolesarjev, Tratnik pa bo na progo šel ob 16.28h. Že pred člansko vožnjo na čas se bodo za medalje pomerile tudi članice. Urška Žigart bo zastopala slovensko reprezentanco. "Moram reči, da mi je proga kar všeč. Malo gor, malo dol, ni preveč tehnično zahtevna. Upam na dobre noge in da preletim tiste klančke. Cilji? Imam jih, a naj ostanejo skriti. Nočem napovedovati. Upam na dober dan!" Na progo se bo podala ob 14.32.

Da bo dan zares poln bodo poskrbeli še mladinci. Jaka Špoljar in Gal Glivar bosta zastopala Slovenijo. V kategoriji do 23 let pa bomo lahko računali na Nika Čemažarja.

Spored na EP, ponedeljek, 24.8.
Vožnja na čas, mlajši mladinci:
Jaka Špoljar (Adria Mobil) 10:29
Gal Glivar (Adria Mobil) 10:54

moški, U-23:
Nik Čemažar (KK Kranj) 13:24

ženske, Elite:
Urška Žigart (Alé BTC Ljubljana) 14:32

moški, Elite:
Jan Tratnik (Bahrain Mclaren) 16:28

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ