Jutri na preizkušnji tudi Tadej Pogačar

Jutri na preizkušnji tudi Tadej Pogačar
30.03.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Luka Mezgec. Trije Slovenci, ki bodo jutri nastopili na dirki Dwars door Vlaanderen.

Dwars door Vlaanderen. Dirka, ki predstavlja še zadnjo preizkušnjo pred dirko po Flandriji bo na sporedu jutri. Govorimo o 76. izvedbi dirke, ki bo dolga 183 kilometrov. Roeselare bo gostil start, cilj pa Waregem. V preteklosti so dirko dobili Van Baarle, Van der Poel, Lampaerts, Debusschere, Wallays, Terpstra …

Dirka je znana po osmih tlakovanih odsekih ter po številnih kratkih in strmih vzponih. Kolesarji so traso že preizkusili, tudi Slovenci. Seveda je v središču pozornosti Tadej Pogačar. "Vem, da gre tukaj za drugačen način dirkanja od običajnega," je priznal Pogačar:

"Resnično sem se veselil prihoda v Flandrijo. Zgodovina in strast do dirkanja sta v Belgiji posebna. Komaj čakam, da postanem del tega. Forma je dobra in upam, da bomo lahko v ospredju. Vendar pa si ne delam utvar. Vem, da gre za drugačen način dirkanja od običajnega. A poskušal bom uživati, kolikor bom le lahko. Je nekakšen korak v neznano, a tega se veselim." Pogačar je še dodal, da ima ob sebi Mattea Trentina, ki vse te dirke dobro pozna.

Ob njima bodo vozili še Alexys Brunel, Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen, Rui Oliveira in Oliviero Troia. Pogačar je v mlajših kategorijah že nastopal na podobnih dirkah. Med mlajšimi člani je bil na dirki po Flandriji 15. Jan Tratnik bo zastopal Bahrain Victorious. Tako kot Pogačar se na dirke vrača po odpeljani klasiki Milano-Sanremo. Luka Mezgec je že tekmoval v teh dneh tudi na severu in bil tik za prvo deseterico v Wevelgemu. Vrača se Mathieu Van der Poel. Po poškodbi je sezono uspešno začel na dirki Milano-Sanremo in nadaljeval na etapni preizkušnji Coppi e Bartali. Za mnoge bo to zadnja priprava pred dirko po Flandriji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ