Jutri "prvič" v tej obliki na znameniti Ventoux

Jutri "prvič" v tej obliki na znameniti Ventoux
16.06.2019 AVTOR: DZ

Dan po končani dirki Criterium du Dauphine se bodo nekateri kolesarji pomerili še na dirki prve kategorije – povzpeli se bodo na Mont Ventoux.

Obeta se nova enodnevna dirka prve kategorije. Izpeljali jo bodo jutri, v ponedeljek, 17. junija. To bo prav posebna preizkušnja. Dolga bo 173 kilometrov. Kolesarji pa se bodo na koncu povzpeli še na znameniti Mont Ventoux, poznan kot osamelec v Provansi. Sicer pa to ne bo edini vzpon dneva. Kolesarji bodo morali premagati 4100 metrov nadmorske višine. Članska cestna dirka bo del podaljšanega kolesarskega vikenda.

Današanja nedelja je namreč namenjena Grandfornu Santini Mont Ventoux. Govorimo o preizkušnji, ki se je udeleži okrog 2500 kolesarjev iz 40 držav. Članska dirka pa se bo začela v Vaison la Romaine. Na startu bo 173 kolesarjev iz 12 ekip. Med temi so tri World Tour ekipe – AG2R La Mondiale, Groupama FDJ in EF Education First. Med izstopajočimi kolesarji omenimo Romaina Bardeta iz moštva AG2R La Mondiale.

Na startni listi so tudi Jesus Herrada, Rein Taaramae, Tony Gallopin, Darwin Atapuma, Nans Peters, Alexis Vuillermoz, Yoann Bagot, Sean Bennett, Matti Breschel, Tobias Ludvigsson, Jonathan Hivert, Elie Gesbert in Brice Feillu. Kdo pa bo dirko prenašal? Eurosport 1, L’Equipe (Francija), Teledeporte RTVE (Španija), RAI Sport (Italija), TV2 (Norveška) in SPTV (Hrvaška).

Vzponi dirke
Col de l’homme mort (na 57 km): nadmorska višina 1178 m, dolžina 11,6 km, povprečni naklon 4,9 %.
Cote de Gordes (na 116 km): nadmorska višina 463 m, dolžina 4,5 km, povprečni naklon 4,9 %.
Col des Trois Termes (na 120 km): nadmorska višina 564 m, dolžina 2,2 km, povprečni naklon 7,8 %.
Mont Ventoux (na 173 km): nadmorska višina 1912 m, dolžina 21 km, povprečni naklon 8,7 %.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ