Jutrišnje dirke Dwars door Vlaanderen kljub terorističnemu napadu ne bodo odpovedali!

Jutrišnje dirke Dwars door Vlaanderen kljub terorističnemu napadu ne bodo odpovedali!
22.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Organizatorji so potrdili, da zaenkrat s strani policije še niso prejeli nobenih navodil, zato zaenkrat dirka ostaja na sporedu, bo pa na njej precej poostrena varnost.

Teroristični napadi v Bruslju so šokirali svet, dirka Dwars door Vlaanderen pa bo potekala v neposrednji bližini Bruslja. Organizatorji Flanders Classics so po sestanku s policijo podali skopo izjavo, v kateri so napovedali, da dirke ne nameravajo odpovedati.

"Zaenkrat bo dirka Dwars door Vlaanderen ostala na sporedu, kljub terorističnim napadom, ki so se danes zjutraj zgodili. Po dirki ne bo slovesne podelitve nagrad, pred štartom pa načrtujemo minuto tišine, namenjeno vsem žrtvam v grozljivem napadu. Dirko bomo odpovedali le, če se bo tako odločil belgijski parlament ali pa policija, " je v izjavi dejal organizator dirke Guy Delesie.

Napoved je vse nekoliko presenetila, saj se je stopnja ogroženosti v Belgiji dvignila na najvišjo, četrto raven, ki med drugim prepoveduje organizacijo množičnih dogodkov, med katere spadajo tudi športne prireditve. Dirka Dwars door Vlaanderen je sicer šele prva v nizu dirk v Flandriji v prihodnjih dveh tednih, ki se bodo končale z vrhuncem - dirko po Flandriji 3. aprila. 

Kako se bo organizacija dogodkov spremenila, kako bodo poostreni varnostni ukrepi vplivali na samo dirkanje in kako bo z varovanjem gledalcev zaenkrat ostaja neznanka, so pa lokalne policijske oblasti že pred napadi napovedale, da bodo na osmih najbolj popularnih odsekih dirke po Flandriji zaradi varnosti gledalcem prepovedali vnos nahrbtnikov in torb.

V zagati so se zaradi zaprtega letališča znašle tudi ekipe, ki bi morale nastopiti na jutrišnji dirki. Kolesarji Treka bodo tako v poznih večernih urah potovali preko letališč v Charleroiu in Liegeu, nekateri, kot sta ameriška člana ekipe Giant Alpecin Chad Haga in Caleb Fairly, pa do začetka jutrišnje dirke sploh ne bodo uspeli priti v Belgiji. Vseeno s strani ekip zaenkrat še ni bilo moč zaslediti kakšnih nasprotovanj organizaciji dirke in morebitnem bojkotu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ