Kaj Janija Brajkoviča čaka v nedeljo?

Kaj Janija Brajkoviča čaka v nedeljo?
24.08.2013 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič bo rdečo majico vodilnega na dirki po Španiji branil v drugi etapi, katere cilj bo na vrhu 11 kilometrov dolgega vzpona.

Organizatorji dirke po Španiji so se, tako kot je za to preizkušnjo že običajno, odločili, da že v prvih dneh kolesarje popeljejo na nekatere vzpone. In na 68. Vuelti se bo to zgodilo že v drugi etapi, ki bo dolga 176,8 km.

Začela se bo v Pontevedri. Sicer ne spada med najtežje, kolesarjem niti ne bo treba premagati številnih zahtevnih vzponov, vendar pa bo zadnji vzpon tudi ciljni, saj se bo etapa končala po 11 kilometrih vzpenjanja na Alto do Monte Da Groba.

Cilj bo na najvišji točki te etape, in sicer na 630 metrih nadmorske višine. Na 63 kilometru bo vrh prvega izmed dveh kategoriziranih vzponov. Govorimo o klancu tretje kategorije na Alto de San Cosme. Sledil bo spust in ravnina proti zaključnemu, prej omenjenemu vzponu.

Ta se bo začel v Baioni, na vsega desetih metrih nadmorske višine, kolesarji pa bodo morali v 11 kilometrih premagati dobrih šesto metrov nadmorske višine. Gre za v povprečju 5,4 odstoten vzpon.

Najstrmejši so prvi štirje kilometri, ko se cesta dvigne tudi za deset odstotkov. Sledi dobrih pet precej manj strmih kilometrov. Zadnji del vzpona pa je spet nekoliko strmejši, tudi osemodstoten.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ