Kaj je pred Slovenci v Valenciji?

Kaj je pred Slovenci v Valenciji?
08.02.2020 AVTOR: DZ, vir: procyclingstats

Na dirki po Valenciji je pred kolesarji ključna etapa v boju za skupni seštevek. Kdo bo končni zmagovalec dirke? Trije Slovenci v igri za najvišja mesta ...

Četrta etapa na dirki po Valenciji je obenem predzadnja, pa tudi najtežja. Calp bo gostil start, cilj pa bo v Alteji oziroma na vrhu vzpona Sierra de Bernia. Kolesarji bodo morali premagati 170 kilometrov. Etapa bo še precej bolj zahtevna, kot druga na tej dirki, ki jo je dobil Tadej Pogačar. Tokrat bodo morali kolesarji premagati štiri vzpona druge kategorije, potem pa še zaključni klanec prve kategorije.

Že prvih del - prvih skoraj 90 kilometrov - bo zelo razgiban. Skorajda brez ravnine in posledično brez prave priložnosti za počitek. Sledil bo nekoliko manj razgiban del do Alteje. Ta bodo še leteči cilj, dva krajša nekategorizirana klanca in potem zaključni vzpon. Če pa gremo po vrsti. Prvi izmed serije štirih vzponov druge kategorije bo po 26 kilometrih. Podatke o klancih si lahko preberete v nadaljevanju.

Najvišjo točko - podali se bodo prek meje tisoč metrov - bodo kolesarji dosegli na vrhu četrtega vzpona dneva. Prišli bodo na 1021 metrov nadmorske višine. Po spustu in nekoliko manj razgibanem delu pa bo sledila priprava na zaključek. Govorimo o strmem klancu na Sierro Bernio. Tu bomo po vsej verjetnosti dobili končenga zmagovalca letošnje dirke. Prvih sedem kolesarjev ima isti čas, saj na dirki ni odbitnih sekund za najboljše na ciljih.

Pogačar je tako na drugem mestu, a z istim časom kot vodilni Jack Haig. Odlično je na poti tudi Matej Mohorič, ki z dvema sekundama zaostanka zaseda osmo mesto. Samo mesto slabši, na devetem je Jan Polanc. Na dirki je tudi Luka Mezgec, ki se je ob dveh sprinterskih priložnosti dvakrat izkazal in bil med deseterico. Trenutno vodi Jack Haig. Sledijo pa Pogačar, Valverde, Fernandez, Teuns, Izagirre (lanski zmagovalec), Geoghegan Hart in potem že Mohorič in Polanc.

Vzponi v 4. etapi
Coll de Rates (na 26 km): dolžina 6,7 km, povp. naklon 5,3 %, nadmorska višina 624 m, 2. kat.
Benimantell (na 57,5 km): dolžina 5,3 km, povp. naklon 7,2 %, nadmorska višina 675 m, 2. kat.
Confrides (na 72,5 km): dolžina 7,5 km, povp. naklon 4,6 %, nadmorska višina 961 m, 2. kat.
Tudons (na 86 km): dolžina 6,9 km, povp. naklon 5,3%, nadmorska višina 1021 m, 2. kat.
Sierra Bernia (na 170 km): dolžina 5,1 km, povp. naklon 12 %, nadmorska višina 675 m, 1. kat.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ