Kaj lahko prinese zahteven vzpon 40 kilometrov pred ciljem?

Kaj lahko prinese zahteven vzpon 40 kilometrov pred ciljem?
21.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pred kolesarji na dirki po Franciji je 15. etapa do Carcassonna. Spet namenjena ubežnikov, a lahko se zgodi marsikaj.

15. etapa, 22. julij: Millau – Carcassonne, 181 km (razgibana etapa)
Tudi v tej etapi kolesarjem ne bo prizanešeno. Favoriti bodo upali na mirnejši dan, a vnaprej ne bodo mogli vedeti, če bo zares miren. Lahek vsekakor ne bo. Etapa namenjena tistim, ki radi napadajo. Že začetek bo za oči spektakularen.

Start bo namreč na s 343 metri najvišjem cestnem mostu na svetu na avtocesti med Parizom in Barcelono. Dolg je 2,5 kilometra. Vozišče poteka na 270 metrih nadmorske višine in pogled navzdol je vsekakor vrtoglav. Po začetnih razgibanih kilometrih bo na 60 kilometru vrh lažjega vzpona Sie. Strm je zgolj v prvem delu. Po 50 kilometrih spustov in lažjih vzponov bodo kolesarji prišli ob vznožja vzpona Pic de Nore. Ta je dolg 12,3 kilometra, povprečni naklon pa znaša 6,3 odstotka.

Sedmi kilometer je s skoraj desetodstotnim naklonom najstrmejši. Vrh leži na 1205 metrih nadmorske višine. Do cilja v srednjeveškem Carcassonnu, poznanem po utrdbi La Cite, vodnem kanalu Canal du Midi in dvorcu Comtal bo še 41 kilometrov. Kaj vse se lahko na tem vzponu zgodi? Morda bo prišlo tudi do presenečenj, pa čeprav bodo pri moštvu Sky poskušali imeti vse pod nadzorom in bodo tako branili prvi dve mesti v skupnem seštevku. Tu bo na sporedu še drugi in obenem zadnji dan premora. Dober podatek za kolesarje in osebje. Tokrat ta dan ne bo namenjen transferju, ampak pravemu počitku.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ