Kaj Pogačarjev šef pravi o prvem zvezdniku?

Kaj Pogačarjev šef pravi o prvem zvezdniku?
03.11.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Glavni menedžer ekipe UAE Team Emiratres Mauro Gianetti je v intervjuju za tuttobiciweb.it govoril o ekipi, pa tudi o prvem zvezdniku Tadeju Pogačarju.

"Ne gre zgolj za neverjetnega športnika, ki je eden izmed najmočnejših kolesarjev v zgodovini tega športa. Je nekaj več. Je fant, ki mu vsi privoščijo ta uspeh."

"To je bila odlična sezona. Seveda največ šteje zmaga na dirki po Franciji. A tu so še drugi uspehi, za mnoge izmed njih je zaslužen Tadej Pogačar. Seveda poskušamo zdaj izboljšati še nekatere stvari, ki nam niso šle tako dobro," je v intervjuju za tuttobiciweb.it dejal Mauro Gianetti.

Švicar je glavni mož ekipe UAE Team Emirates, ki se iz leta v leto krepi. Ekipa je pred naslednjo sezono pripeljala še dva velika zvezdnika. Sprinterja Pascala Ackermanna in mladega, a že uveljevljenega Portugalca Joaa Almeido. "Že načrtujemo novo sezono. Gre predvsem za logistične stvari. Nova kolesa, oblačila in vse ostale stvari. V teh pripravah gledamo tudi na to, da bi kakšne stvari izboljšali. Veliko smo naredili, a še veliko dela nas čaka," je priznal Gianetti.

Seveda pa se veliko vrti okrog prvega zvezdnika. Tadej Pogačar je letos še drugič dobil Tour de France. Za njim je sanjska sezona z zmagama na dveh velikih klasikah, osvojil je bronasto medaljo na olimpijskih igrah. Dobil je dirko po Sloveniji, UAE Tour in Tirreno-Adriatico.

"Je poseben fant. Ne gre zgolj za neverjetnega športnika, ki je eden izmed najmočnejših kolesarjev v zgodovini tega športa. Je nekaj več. Je fant, ki mu vsi privoščijo ta uspeh. Vsi želijo biti na dirki že zato, da mu lahko pomagajo. To je na trenutke kar škoda, ker so še drugi kolesarji v ekipi, ki spadajo med najboljše in bi lahko dosegali vrhunske rezultate. A Tadej je človek, ki iz njih potegne največ. Je prvi, ki se fantom zahvali za opravljeno delo."

Gianetti je svoje kolesarje na prve priprave takoj po sezoni že popeljal. Bili so v Združenih arabskih emiratih in se tudi že vrnili domov. Seveda se rad ozre na preteklo sezono, z največjim veseljem na dirko po Franciji:

"Tadej nas vedno preseneti. Veš, da je lahko vedno dober, a potem naredi vse, kot da je to zelo preprosto. Pa čeprav ni. Letos je prišel na Tour kot zmagovalec. Zato je bilo več pritiska. Ni bilo tako kot lani. Ima res neverjetne sposobnosti. Miren je. Ves ta pritisk jemlje kot nekaj pozitivnega. Verjel je, da lahko spet dobi Tour. Škoda, ker je moral Primož zaradi padca odstopiti. Škoda, da je prišlo na Touru do številnih padcev, ki so iz igre izločili tako močnega kolesarja, kot je Primož. A to je dirkanje. Je pa jasno, da je izjemen kolesar, odličen nasprotnik, izjemna oseba. Zagotovo bi to bil precej težji Tour in bi bilo napeto vse do konca."

In seveda se zdaj poraja vprašanje. Na katerih dirkah bo Pogačar nastopal prihodnje leto. Veliko je razkril Joao Almeida. Ta bo dirkal na UAE Touru, pa na dirki po Italiji in dirki po Španiji. Posledično je skorajda jasno, da bo Pogačarjev glavni cilj spet dirka po Franciji.

"Zagotovo bo nastopil na Giru. Ne vemo, če bo to že v naslednji sezoni ali kasneje. Jasno pa je, da je za naše sponzorje glavna stvar Tour de France."

"Tour je največji zaradi medijske pozornosti. A kolesarji imajo radi Giro. Tudi Tadej je med temi. Rad bi tam dirkal čimprej. Zagotovo bo nastopil na Giru. Ne vemo, če bo to že v naslednji sezoni ali kasneje. Jasno pa je, da je za naše sponzorje glavna stvar Tour de France. Tudi zato, ker ga je Tadej dobil že dvakrat. Zato je nekakšna moralna dolžnost, da ga poskuša spet dobiti. Strast, ki jo ponuja Giro, zgodbe te dirke, zahtevnost in lepote. To je nekaj posebnega. Zato bomo tudi Tadeja videli na Giru v prihodnjih letih. Ne vemo, kdaj. Morda še ne naslednje leto. A vseeno je dirka, ki jo želi Tadej odpeljati."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ