Kaj pravijo pri Jumbo Vismi in Rogličeva poteza na cilju

Kaj pravijo pri Jumbo Vismi in Rogličeva poteza na cilju
03.07.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Primož Roglič je v sedmi etapi zaostal. Izgubil čas proti največjim konkurentom. Ni skrivnost. Padec je pustil hude posledice. Kaj pa so povedali pri ekipi?

"Moramo biti realni, a videli bomo sinoči, kaj se bo zgodilo in naredili bomo nov načrt," je po koncu najdaljše etape dejal Frans Maassen, športni direktor pri Jumbo Vismi:

"Moram se pogovoriti z njim, a proti največjim tekmecem je izgubil čas, videli ste ga, kako trpi. Zato menim, da je zanj konec." Skoraj zagotovo je konec boja za vrh. Rogličeve poškodbe so prehude, kot je pred dnevi za TV Slovenija dejal: "Ne gre za odrgnine. Te niso težava." Bolj gre za bolečine v hrbtu, zaradi česar težko poganja pedale.

"Na žalost je v zadnjih dneh zelo trpel. To smo vedeli. Upali smo, da si bo opomogel, saj je odpeljal zelo dober kronometer. Danes pa smo videli, da je spet zaostal. Škoda. Težko ga je bilo gledati, kako zaostaja. Ampak, tako pač je. Tega ne moremo spremeniti," je še dodal Maassen:

"Je velika zvezda, zato se je s tem težko sprijazniti. Boril se je, da ne bi izgubil preveč časa." Seveda se bo pozornost Jumbo Visme zdaj preusmerila na mladega Jonasa Vingegaarda, glede morebitnega Rogličevega odstopa pa:

"O tem se bomo morali pogovoriti nocoj. Najprej se moramo pogovoriti s Primožem, potem pa sprejeti odločitev," je včeraj še dejal Maassen. Medtem se je Roglič spet izkazal s potezo takoj po prihodu na cilj. Kljub utrujenosti, poškodbam in bolečinam je takoj po cilju plastenko oddal mlademu navijaču ob cesti.

Značke: Dirka po Franciji
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ