Kaj se dogaja z Jonasom Vingegaardom?

Kaj se dogaja z Jonasom Vingegaardom?
08.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jonas Vingegaard po padcu na dirki po Baskiji ostaja v bolnišnici. To je razkril eden izmed glavnih mož v Vismi Lease a Bike Merijn Zeeman.

Potem, ko je ekipa Jumbo Visma lani blestela predvsem na etapnih dirkah, je tudi letošnjo sezono začela odlično. A zdaj se jim je vse sesulo. Na klasikah so bili brez Wouta Van Aerta slabi, slabo pa kaže tudi za etapne dirke.

Wout Van Aert bi moral prvič nastopiti na dirki po Italiji, a staknil je hude poškodbe in Merijn Zeeman je dejal, da ga čaka bitka s časom, če želi nastopiti na Giru. Zdi pa se, da je vse manj možnosti, da bi Jonas Vingegaard branil zmago na dirki po Franciji. “Danes mi je Jonasova žena sporočila nove informacije o njegovem stanju. Iz dneva v dan je bolje, vendar pa je še vedno v bolnišnici, kar nam veliko pove,” je dejal Zeeman:

“Zaenkrat Jonas sploh ne razmišlja o tem, ali mu bo uspelo nastopiti na Tour ali ne. Jonas bo šel na Tour samo pod pogojem, da bo stoodstotno pripravljen. Prvi del priprav na Tour bomo tako ali drugače odpovedali. Vsekakor bo zamudil prvi del višinskih priprav v Sierra Nevadi, ki jih bomo začeli 6. maja. Če bo šel na Tour, potem se bomo morali priprav lotiti na drugačen način. Če mu ne bo uspelo, potem bomo morali spremeniti scenarij.”

Prvotni načrt je bil, da si Jonas po dirki po Baskiji spočije in se na začetku maja ekipi pridruži na višinskih pripravah. Potem bi, tako kot v zadnjih dveh sezonah, nastopil na dirki po Dofineji, ki bi predstavljala še zadnjo tekmovalno pripravo na Tour. Poškodbe pa so zares hude. Poleg zlomljenih reber in ključnice, največjo težavo predstavlja pnevmotoraks. Italijanski
tuttobiciweb.it piše, da so Vingegaarda operirali, in da ostaja na intenzivni negi, kjer nadzorujejo njegovo zdravstveno stanje.

Potem je tu že prej omenjeni Van Aert, ki po padcu konec marca sploh še ni sedel na kolo. “Nastop na Giru je vse bolj pod vprašajem. Upam, da bomo ta teden dobili vpogled v to, kaj je zanj še mogoče in kaj ne. Nekaj je jasno. Če bo šel na Giru, bo tja šel stoodstotno pripravljen. Kolesarja takega kalibra ne pošlješ na tritedensko dirko zgolj zato, da bi se tam vozil,” je še dejal Zeeman.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ