Kaj sta povedala Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard?

Kaj sta povedala Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard?
15.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Po etapi na Grand Colombier v skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, se je pa Tadej Pogačar na devet sekund približal Jonasu Vingegaardu. Kaj pa sta oba povedala?

“Kar dober dan bi rekel. Osem sekund je kar nekaj, tako da sem zadovoljen. Ekipa je zelo močna, tako da gremo dalje. Res je bila spet taka etapa, da je bil samo zadnji vzpon na polno, res smo šli kar hitro gor. Bilo je naporno, sploh v zaključnih kilometrih. Tudi noro z vsemi gledalci. Veliko jih je bilo iz Slovenije, tako da je bilo res lepo.”

To so bile prve besede Tadeja Pogačarja za RTV Slovenija. Na Grand Colombierju je pokazal, da je odlično pripravljen. V zaključku je prikazal izjemen sprint in prišel do tretjega mesta. Štiri sekunde je za njim zaostal Jonas Vingegaard, posledično pa je Pogačar dobil še štiri sekunde odbitka za tretje mesto v etapi.

“Še zdaleč nisem razočaran. Upali smo na to, da bodo ubežniki uspešni in to se je tudi zgodilo. Sicer pa mi ta etapa sploh ni ustrezala, tako da sem, če pošteno povem, kar vesel, da sem obdržal rumeno majico. Zadovoljen sem tudi s tem, kako je delovala ekipa, saj smo vedeli, da želi UAE voziti na polno na zadnjem vzponu. Zato smo našim fantom dejali, da lahko grejo počasneje do vrha. Nisem bil pa sam, saj je bil ob meni Kuss,” pa je po cilju dejal Vingegaard.

Danec na novinarski konferenci sicer ni bil preveč zgovoren: “Moj cilj je bil obdržati rumeno majico. Uspelo mi je. Vedel sem, da je v takih zaključkih Tadej močnejši, zato sem zelo zadovoljen s potekom.” Zdaj pa bodo kolesarji zavili v Alpe. Najprej etapa do Morzina, ki bo kolesarje tik pred ciljem popeljala tudi čez znameniti Col de Joux Plane. Ta se v traso vrača prvič po letu 2016. Gre za etapo s precej več kot štiri tisoč metri nadmorske višine in kar petimi kategoriziranimi vzponi.

Na koncu bosta Ramaz in že omenjeni Joux Plane. “Vedno več bo klancev, tako da juitr bo zelo, zelo, zelo zahtevna etapa in potem naslednji dan tudi, tako da bomo videli, kaj bo prinesla. Upamo na podobno formo kot danes, in da bodo noge v redu in se bodo vrtele vsem v ekipi,” je za RTV Slovenija dejal Pogačar in dodal: “Počutim se v redu, bomo videli, kako se bom jutri zbudil, ampak menim, da smo zdaj vsi že malo utrujeni od vsega dirkanja, tako da smo vsi na istem.”

S podobnimi vprašanji se je soočal tudi Vingegaard: “Zaupam vase in vem, kakšne so moje sposobnosti. Zato bo zanimivo videti, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh. Še vedno se zelo dobro počutim. Čutim, da sem v pravi formi, in da postajam vse boljši. Seveda bo to jasno v naslednjem tednu. Poskušal bom pokazati vse kar znam in bomo videli.” O velikem dvoboju med njim in Pogačarjem, ki se zdaj odvija že na tretjem Touru pa:

“Mislim, da je to zelo lepo rivalstvo. Je eden izmed najboljših kolesarjev na svetu, če ne celo najboljši. Je zelo močan nasprotnik in tu imava lep dvoboj.” Ko so ga spraševali o morebitni taktiki ekipe, pa je preprosto dejal: “Vedno imamo radi kolesarja v ospredju na gorskih etapah, da lahko potem počaka. Vsi ne razumejo ravno naše taktike, a mi smo s tem zadovoljni.” Še vedno pa trdi, da ne verjame v to, da bi letos zmagovalca odločale sekunde: “Zgodovina je pokazala, da z nekja izjemami nikoli ne odločajo sekunde. Vedno se na gorskih etapah kaj zgodi. Seveda bi lahko prišlo do tako tesnega obračuna, a ne verjamem v to.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ