Kako dober je Egan Bernal?

Kako dober je Egan Bernal?
04.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Iz dneva v dan se počutim bolje. Tudi danes sem se precej boljše počutil. Ostaniti moramo potrpežljivi in poskušati okrevati," pravi lanski zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal.

"Bil sem kar nekoliko presenečen, ker je Bernal naredil luknjo. Kwiatkowskemu je v zadnjih dvesto metrih govoril, počasi, počasi. Morda ni želel kolesariti hitreje, morda pa se ni najbolje počutil."
Bauke Mollema

Ko je Ineos v šesti etapi pričel narekovati ritam na najtežji vzpon dneva, so mnogi pričakovali napad kapetana Egana Bernala, morda celo napad Richarda Carapaza. A se to ni zgodilo.

Kolesarji Ineosa so narekovali ritem, ki je vsem kandidatom za rumeno majico zelo ustrezal. Adam Yates je tako brez večjih težav ubranil vodstvo v skupnem seštevku. Seveda se mnogi sprašujejo, če je Bernal uspel izboljšati pripravljenost po poškodbi hrbta, zaradi katere je predčasno zapustil dirko Criterium du Dauphine.

Bernal pravi, da se vsak dan boljše počuti, Bauke Mollema pa je medijem po četrtkovi etapi povedal, da je v zaključku prav Bernal naredil “luknjo”, ker ni mogel slediti klubksemu kolegu Michalu Kwiatkowskemu:"Bil sem kar nekoliko presenečen, ker je Bernal naredil luknjo. Kwiatkowskemu je v zadnjih dvesto metrih govoril, počasi, počasi. Morda ni želel kolesariti hitreje, morda pa se ni najbolje počutil."

Bernal je po etapi dejal, da se bolje počuti: "Za nami je zelo zahteven dan, ki ga bomo še kako čutili v nogah. Zadnji klanec je bil težak in zato ni prišlo do napadov. To je eden izmed tistih dni, ki ga boš v nogah občutil še v naslednjih dneh. Ta utrujenost se potem nabira vse do zadnjega tedna."

Seveda je zdaj vprašanje, ali se Bernal še vedno ne počuti najbolje - potem bi lahko nasprotniki take etape izkoristili, da si pred njim naberejo nekaj več prednosti - ali pa je vse igra in se pripravlja na najtežje etape, ki bodo ključne v boju za končno zmago.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ