Kako hitri so "profiji": "Številka na števcu ni pomembnešjša od človeškega življenja"

Kako hitri so "profiji": "Številka na števcu ni pomembnešjša od človeškega življenja"
14.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

V zdaj že zelo dobro poznanem Global Cycling Networku so profesionalne kolesarje spraševali, kako hitro so se že peljali na spustu. Odgovori? Krepko več kot sto kilometrov na uro.

Kako hitro so se že peljali profesionalni kolesarji? Vsi so potrdili, da več kot sto kilometrov na uro. Seveda vsi na dirkah, kjer je cesta zaprta. Zanimiv odgovor pa je ponudil Nathan Haas, sicer član moštva Katjuša Alpecin. Govoril je o enem izmed spustov na dirki po Avstriji pred nekaj leti.

"Peljal sem se 123 kilometrov na uro, Matej Mohorič pa je prišel mimo, kot hiter vlak."
Nathan Haas, Katjuša Alpecin
»Peljal sem se 123 kilometrov na uro, Matej Mohorič pa je prišel mimo, kot hiter vlak. Nisem ga vprašal, kakšna je njegova najvišja hitrost, tako da moja najvišja je ta, ni pa najvišja, kar sem jih lahko videl.« Ta odgovor so ponudili tudi na facebook strani cycling24/7. Seveda z vprašanjem za Mateja Mohoriča. Ta se je odzval in vse skupaj pozval:
"Številka na števcu ni pomembnejša od človeškega življenja."
Matej Mohorič, Bahrain Merida
»Prehitro. Rajši se navzdol vozimo po pameti, sploh kadar ceste niso zaprte za promet. Številka na števcu ni pomembnejša od človeškega življenja.« In to reče kolesar, ki je v teh letih že večkrat dokazal, kako obvlada kolo, in kako zelo učinkovito se zna spuščati. Torej, ne poskušajte česa takega doma. V videu boste lahko videli, da so se kolesarji ob teh hitrostih tudi zamislili, pa to počnejo na dirkah, kjer so ceste zaprte za promet.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ