Kako izboljšati regeneracijo

Kako izboljšati regeneracijo
18.09.2014 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani cycling-inform so objavili članek z nasveti, kako izboljšati regeneracijo. Gre za preproste rešitve, ki so mnogim samoumevne ... morda pa bomo komu vendarle pomagali.
1. Po treningu popijte veliko vode
Večji del našega telesa sestavlja voda. Zato vam bo prava hidarcija po vsakem treningu pomagala k hitrejši regeneraciji. Ob hladnejših dneh je ob normalni prehrani dovolj dobra že voda. V vročini pa je vseeno bolje, če popijemo kakšen napitek, ki nam pomaga nadomestiti izgubljene elektrolite.

2. Ogljikovi hidrati so pomembni
Po treningu je zelo pomembno, da zaužijemo obrok, poln ogljikovih hidratov. Hidrati so vir energije in raziskave so pokazale, da jih moramo zaužiti čim prej po treningu, saj povečujejo raven inzulina, ki je eden izmed hormonov, ki so odgovorni za izgradnjo mišic.

3. Zaužijte beljakovine
A ob tem je pomembno, da jih ne zaužijete istočasno kot ogljikove hidrate. Proteini namreč pomagajo pri izgranji mišic.

4. Preoblečite se
To se zdi zares samoumevno, saj najbrž ne boste vztrajali v umazanih dresih. A s tem, ko se po treningu hitro preoblečemo, zmanjšamo možnosti, da bi se po nepotrebnem prehladili.

5. Ohladite se
A ne z mrzlo vodo, ampak s kratko, regeneracijsko in nizkointenzivno vožnjo po napornem treningu ali dirki. S tem boste tudi pospešili regeneracijo.

Predloge je zbral trener David Heatly. Se z njimi strinjate?
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ