Kako izgleda okvir za 10 000 evrov? Tako.

Kako izgleda okvir za 10 000 evrov? Tako.
25.11.2020 AVTOR: N. Gr., foto: BMC

Pri švicarskem izdelovalcu koles BMC so brez pretirane medijske kampanje predstavili omejeno serijo okvirjev Roadmachine Masterpiece, ki stanejo dih jemajočih 10 tisoč evrov. Zakaj? Ker lahko.

Ko so pri izdelovalcu koles BMC leta 2016 predstavili kolo Roadmachine, so zanj poželi pohvale z vseh strani, tudi tekmovalci ga uvrščajo v sam vrh najbolj zaželjenih koles na tržišču. Kolo je lani dobilo manjšo osvežitev, a je bolj kot ne ostalo enako, bo koncu letošnjega leta pa so predstavili omejeno serijo okvirjev Roadmachine Masterpiece, ki skupaj z vilico in sedežno oporo stanejo kar 10 tisoč evrov.

Ker okvirja na tržišče niso pospremili z večjo marketinško akcijo, je težko odgovoriti na vprašanje, zakaj točno je ta okvir poseben in predvsem vreden astronomsko visokega zneska. Pri spletni strani CyclingTips so drezali v PR oddelek podjetja in dobili zelo nedoločen odgovor: "Gre za posebno linijo kolesa, ki je v svojem bistvu enako kot navaden okvir Roadmachine, vozne lastnosti in specifikacije so enake, a je izdelano s precej večjo preciznostjo, gre za skoraj popolno kolo, zato smo ga poimenovali Masterpiece (mojstrovina, op. a.)."

Mojstrovina je namesto v Aziji izdelana v Nemčiji, kjer vlivanje v kalupe in končni produkt nadzorujejo najboljši inženirji BMC-ja, zato karbonski okvir že iz kalupa po navedbah podjetja pride popoln, brez naknadnega peskanja in popravljanja manjših napak, ki so standardne pri izdelavi okvirjev. "Popoln ob rojstvu" ga opisujejo pri BMC-ju in s tem tudi nakazujejo, zakaj ga tako zelo cenijo.

Če pogledamo mimo vseh reklamnih leporečij, gre predvsem za zanimivo marketinško akcijo, ki cilja na kolesarje z zelo globokimi žepi, ki si želijo eksluzivnega kolesa, torej takšnega, ki bo na cesti izstopal. Roadmachine Masterpiece zagotovo pritegne oko kolesarskega navdušenca, v neobdelani mat barvi karbona je čudovito, hkrati je to tudi edina barva, ki vam je na voljo. Izdelali so ga v štirih različnih velikostih (51 - 58 centimetrov), okvir 54 pa tehta 871 gramov, kar je le 24 gramov manj od običajne različice okvira Roadmachine.

Si želite pregrešno drago igračko? Naročite jo lahko na BMC-jevi spletni strani. Koliko koles bo šlo v prodajo, pri BMC-ju zaenkrat ne razkrivajo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ