Kako je Cherie Pridham proslavila prvo zmago kot športna direktorica

Kako je Cherie Pridham proslavila prvo zmago kot športna direktorica
17.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Israel Start-Up Nation

Cherie Pridham v letošnji sezoni piše zgodovino, saj je prva ženska športna direktorica v moškem WorldTouru. Cherie sedi v avtomobilu Israel Start-Up Nationa, v Italiji v ponedeljek pa je proslavila svojo prvo zmago.

Pri Israel Start-Up Nationu so kot prvi v moški svetovni seriji vlogo športne direktorice ponudili Cherie Pridham, nekdanji britanski profesionalni kolesarki, ki je zadnjih 11 let v vlogi direktorice in športne direktorice vodila različne ženske kontinentalne ekipe. Nazadnje je bila vodja ekipe Vitus Pro Cycling, ki pa je ob koncu leta 2020 žal ugasnila.

Njene bogate izkušnje so prepoznali pri Israelu in ji namenili vlogo, s katero piše zgodovino. Pridhamova pa ni dolgo čakala na svojo prvo zmago v vlogi športne direktorice, v šesti etapi Tirrena - Adriatica jo je razveselil Mads Wurtz Schmid, ki je slavil v šprintu ubežne skupine. Poglejte, kako je Pridhamova proslavila svojo debitantsko zmago v novi vlogi.

V spodnjem videu pa Cherie Pridham pojasnjuje ozadje svoje zgodbe in pričakovanja pred prvo sezono v ekipi Israel Start-Up Nation.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ