Kako je Saronni rešil ekipo

Kako je Saronni rešil ekipo
26.12.2016 AVTOR: D. Z.
Marko Kump, Jan Polanc in Matej Mohorič. Ti trije kolesarji bodo še naprej nastopali v World Touru. Menedžer Giuseppe Saronni je ekipo rešil v zadnjem trenutku.

Nekdaj v kolesarstvu velika Italija je ostala brez World Tour ekipe. A na koncu ne zaradi Kitajcev, ampak po zaslugi podjetnikov iz Abu Dabija. A lepo po vrsti.

Gisueppe Sarroni je že konec avgusta razkril, da bodo njegovo ekipo – letos še Lampre Merida – rešili Kitajci. Saronni naj bi se že dogovoril, potem pa je UCI sporočili, katere ekipe so izpolnile pogoje za pridobitev World Tour licence. Med tistimi ekipami, ki so za to zaprosile, ni bilo samo ekipe TJ Sport, kot se trenutno imenuje.

Saronni je zdaj priznal, da je do zamud prišlo zato, ker je huje zbolel glavni mož tega projekta Li Zhiqiang. Zaradi prevelikih zamud sta morala Mauro Gianetti in Gisueppe Saronni na hitro poiskati nove vlagatelje. Kljub nezavidiljivemu položaju jima je uspelo. Tako je ekipa s tremi Slovenci še ob pravem času vložila dopolnjeno prošnjo za pridobitev licence. 20. decembra je postalo jasno, da bo to še 18 ekipa z naprestižnejšo licenco.

“Nikoli nisem imel niti časa, da bi pomislil, da nam ne bo uspelo. Sploh ni bilo časa za razmislek. Konec avgusta smo objavili sodelovanje s TJ Sport. Na žalost je predsednik Li Zhiqiang imel resne težave z zdravjem. Bil je osrednja oseba pri tem projektu, tako da se je vse kar naenkrat ustavilo. Ucijeva pravila pa ne čakajo nikogar, časa za dogovor ni bilo več. Škoda, kajti to je bil dober project. Prepričan sem, da se bo na Kitajskem kmalu zgodilo nekaj pomembnega, ” je pojasnil Saronni.

Dodal je še, da so z iskanjem novega sponzorja začeli po zaslišanju pri Mednarodni kolesarski zvezi, ki je bilo 18. novembra. “Predvsem po zaslugi našega svetovalca Maura Gianettija nam je uspelo dobiti pomoč iz Abu Dabiju. Je v dobrem odnosu z Matarjem Suhailom Al Yabhounijem Al Dhaherijem, ki je predsednik gradbenega podjetja Kopaonica. Matar je navdušenec nad kolesarstvom in že nekaj časa je bil naklonjen ideji o ustanovitvi kolesarske ekipe. ” Ko so ga prepričali, so v vsega desetih dneh uredili vse potrebno. “Morda nam je pomanjkanje časa celo pomagalo, saj nismo imeli časa za pomislek. Vedeli smo, da moramo izkoristiti to priložnost, ali pa bo vsega konec, ” je še dodal Saronni. Ekipa pa se bo imenovala kar Abu Dabi, tudi registrirana bo tam. Evropska baza bo seveda v Italiji, pa čeprav v Italiji v naslednji sezoni ne bo niti ene World Tour ekipe. “Ekipa se bo klicala UAE Abu Dabi in bo ekipa celotnih Združenih Arabskih Emiratov. Na majicah ne bo imena sponzorja, ampak države, ki jo predstavljamo. Šli smo od družinske Lamprejeve ekipe do državne ekipe. Dres bo v barvah Emiratov. Bel, zelen in rdeč. Naši investitorji zares verjamejo v to in vsekakor ne gre za kratkoročni projekt.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ