Kako je Tadej Pogačar prišel do zmage (VIDEO)

Kako je Tadej Pogačar prišel do zmage (VIDEO)
12.10.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pri moštvu UAE so pripravili krajši video prispevek o dogajanju na dirki po Lombardiji, ki jo je dobil Tadej Pogačar.

Dirka po Lombardiji je zadnja velika klasika v sezoni. Zadnja izmed najprestižnejših petih. Dirka je po meri hribolazcev. Letos je potekala v obratni smeri, kot smo bili vajeni v preteklih letih.

Po letu 2016 je bil start spet v Comu in cilj v Bergamu. Trasa pa nadvse zahtevna. O dogajanju na dirki že pisali, tudi o tem, da je veliki junak postal Tadej Pogačar, ki je napadel dobrih 35 kilometrov pred ciljem. Na najtežjem vzponu. In potem je nadaljeval sam proti cilju. Ujeti ga je uspel domačin Fausto Masnada, a v sprintu je bil Pogačar prepričljivo močnejši. Pri ekipi UAE so zdaj pripravili krajši video prispevek o dogajanju na sami dirki.

Vsekakor vredno ogleda, še posebej, ker je Pogačar postal prvi Slovenec z zmago na dirki po Lombardiji. Obenem je prvi po Eddyju Merckxu, ki je v isti sezoni dobil dirko po Franciji, Liege-Bastogne-Liege in Lombardijo. Seveda se lahko Pogačar pohvali še z bronasto medaljo na olimpijskih igrah. A najprej, obilo užitkov ob ogledu spomina na sobotni podvig.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ