Kako motivirati kolesarje? S kolesom!

Kako motivirati kolesarje? S kolesom!
10.09.2016 AVTOR: D. Z.
Za prav zanimivo potezo, ki pomaga pri motivaciji na tritedenski dirki se je odločil kolesar Nicki Terpstra, ki kot član Etixx Quick Stepa trenutno nastopa na dirki po Španiji.

Podelijo tudi minus točke
Nicki Terpstra je ustvaril prav posebno interno tekmovanje med kolesarji Etixx Quick Stepa. Namen? Še dodatno motivirati kolesarje na dirki po Španiji. Terpstra je uvedel posebno točkovanje, kolesarji nabirajo točke z različnimi potezami med samo dirko. Tu se ne seštevajo samo končni rezultati.

"Namenjeno je bilo predvsem pomočnikom, da se potrudijo in gredo po slavo. Uspeh ekipe ni odvisen zgolj od zmagovalcev. Zato si lahko točke kolesar prisvoji tudi z udeležbo v begu. Odvisno je od tega, koliko časa si v begu, pa tudi, če greš v težkih trenutkih po pijačo do avtomobila. Seveda so tudi minus točke. Na primer, če zjutraj zamujaš na avtobus. Na tej Vuelti še nihče ni bil prepozen, " je dejal Terpstra.

Zmagovalec pa ne bo zgolj ponosen na dosežek, ampak bo tudi nagrajen. Terpstra je namreč prepričal Specializedovega predstavnika v Evropi Eugena Fierkensa, da bo najboljšemu podelil "Fat bike ". Kar se je začelo kot poteza za motivacijo, je zdaj očitno postalo predmet debate po vsaki etapi. "Vsak večer se vsi pogovarjamo o osvojenih točkah in napredku, " je še modal Terpstra.

Očitno pa vse skupaj še kako uspešno deluje. Do zdaj so se člani moštva Etixx Quick Step veselili štirih etapnih zmag. Gianni Meersman je dobil dve etapi, po eno pa Gianluca Brambilla in David de la Cruz, ki je okusil tudi nošenje rdeče majice. Trenutno pa se bori tudi za uvrstitev med najboljšo deseterico v skupnem seštevku. Kdo pa v them posebnem točkovanju vodi? Terpstra je razkril, da je bil štiri etape pred ciljem v vodstvu Pieter Serry. "Tudi sam želim dobiti kolo, vendar imam na žalost premalo točk, " pa je še priznal Terpstra.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ