Kako porabiti več kalorij in hitreje shujšati?

Kako porabiti več kalorij in hitreje shujšati?
02.11.2014 AVTOR: D. Z.
S tem vprašanjem se po vsej verjetnosti mnogi ukvarjajo in eno izmed rešitev so ponudili na spletni stran cycling inform.

»Kdaj je najboljši čas za vadbo? Odgovor je vedno. Pomembno je, da to počnemo, « so najprej zapisali na spletni strani cycling inform. Poudarili so, da je že vsaj pol ure kolesarjenja dovolj, da začnemo 'kuriti' maščobe.

»Če pa hočete iztržiti največ, kar lahko iz vsake minute vaše vadbe, potem razmišljajte o tem, da bi se zbujali zgodaj in vadbo opravili pred prvim obrokom. Pa čeprav niste jutranji človek, « so še zapisali na spletni strani. Razlog? Jutranje kolesarjenje s praznim želodcem naj bi prinašalo velike prednosti v primerjavi s treningom v kasnejših urah. Zjutraj je raven glikogena v telesu nizka.

»Koliko več maščob boste zato pokurili še ni natančno določeno. Nekatere raziskave so pokazale, da naj bi z jutranjo vadbo pokurili kar tristo odstotkov več maščob kot s treningom ob običajnih urah, « so še zapisali. Zakaj? Omenili so, da so ogljikovi hidrati naš glavni vir energije. Ker pa telo zjutraj tega nima dovolj, prične hitro črpati maščobe.

»Če boste na kolo šli takoj o obroku, boste še vedno kurili maščobe, vendar nekoliko manj, saj boste najprej pokurili zaužite hidrate, « so še omenili. Jutranja vadba naj bi tudi vzpodbudila telo, da tudi po treningu še naprej bolj intenzivno kuri maščobe.

»Torej, pravite, da niste jutranji človek? Ne pozabite. Trud bo poplačan. Poskusite to početi vsaj 21 dni. Že v tem času boste shujšali in tako boste na dobri poti, da postane jutranja vadba del vsakdana. Kot je na primer čiščenje zob. In ves dan se boste počutili bolje, « so še zaključili na cycling inform.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ