Kako premagati strah pred spusti? Z dirkalnim avtomobilom!

Kako premagati strah pred spusti? Z dirkalnim avtomobilom!
28.08.2013 AVTOR: D. Z.
Mladi kolesarji ponavadi nimajo strahu v spustih, a med te vsekakor ne spada Thibaut Pinot. Mladi Francoz je priznal, da se boji spustov in visokih hitrosti.

Za sicer zelo mladim, komaj 23-letnim kolesarjem moštva FDJ je precej slabša sezona, kot je bila lanska. Thibaut Pinot je lansko dirko po Franciji namreč končal med najboljšo deseterico, letos pa je moral odstopiti. Sicer tudi zaradi bolezni, a v prvi pirenejski etapi najboljšim ni mogel slediti niti v spustu s prelaza Porte de Pailheres.

Zdaj se je voznik dirkalnih avtomobilov Max Mamers ponudil, da bi mlademu francoskemu upu pomagal pri premagovanju strahu. »Fantove rezultate spremljam že odkar je bil najboljši na gorskih ciljih na dirki Pariz-Correze, ko je imel šele 20 let. Ko sem letos videl, kako ga je na spustu strah, sem si rekel, da bi mu lahko pomagal. Še isti večer sem poslal sporočilo Marcu Madiotu, « je za L'Equipe dejal Mamers.

Meni namreč, da Pinot trpi predvsem zaradi strahu pred visokimi hitrostmi, in ne toliko zaradi slabega tehničnega znanja. »Delati moramo predvsem na njegovi pozornosti. Da bo ovire lahko opazil prej, hitreje, « je dejal Mamers, ki je Pinota povabil na dirkališče Magny Cours: »Najprej bo z njim učitelj vožnje, potem pa bo vozil sam. Z izletnimi stezami na tem dirkališču, bo to dirkanje brez tveganja. «

S podobnimi težavami se je na začetku profesionalne kariere soočal tudi menedžer moštva FDJ Marc Madiot. Ta je že razmišljal, da bi mlademu kolesarju pozimi "predpisal" smučanje, a se je očitno strinjal, da bo dirkanje z avtomobilom precej bolj varna izkušnja. »Cilj je, da se spoprijatelji z visokimi hitrostmi. Smučanje je zaželeno tudi zato, ker gre za ravnotežje, vendar sem v osnovi proti temu, da bi se kolesarji ukvarjali s tem, « je dejal Madiot.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ